Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube başkanı Ali Topaloğlu dernek merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak hastane konusunu gündeme taşıdı. Topaloğlu dernek merkezinden yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Cuma günü Zonguldak sorunlarına ilişkin GMİS öncülüğünde bir toplantı gerçekleşti kurumsal olarak davet edilmediğimiz için katılmadık. Toplantıya katılanlar bir yana kurulan komisyon bazı istisnalar hariç zaten bu kentin sorununu bugüne kadar çözmesi gerekenler çözmeyenler çözemeyenler. Ankara'nın yolları bizimkilerin gidip gelmesinden yıprandı ama hiçbir şey yapılmadı. Dileriz bu defa biz yanılırız doğru şeyler yapılır bizde mutlu oluruz.

 Zonguldak halkının yıllardır çağdaş bir sağlık hizmeti almasını işte bu anlayış engelliyor.Bir kente bir hastahane yapılacak bir yer yıllardır bulunamıyor. Her gün bir yere hastahane yapılacak deniyor. Ortada hiç bir şey kentimize Bakanın biri geliyor biri gidiyor .Gerçekten merak ediyoruz. Bu kentin hangi sorunu çözüldü .Gerçekten siz Zonguldak halkını ne sanıyorsunuz. Zonguldak halkının aklıyla oynamaya çalışanlar bir geçmişe baksınlar ve ona göre davransınlar.

Evet öncelikle hastahane yeri tespit edilmeli Zonguldak halkı çağdaş sağlık hizmeti almalıdır. Bunun için bağımsız mesleğinde uzman kişilere yetki verilip görevlendirilmelidir. Kişisel ve rantsal çıkarlar düşünülerek yer tespitinden vaz geçilmelidir. Önerimiz Rektörümüzün önderliğinde ilgili meslek örgütleri ile bir çalışma yapılmalı en kısa zamanda bu sorun çözülmelidir.