Zonguldak Belediyesi’nin parke ihalesinde imalatçı firmadan 540 bin lira az teklif veren Özbulut İnşaat ihaleyi alınca ortalık karıştı…

Havada “Bulut” Sen Bu İhaleyi Unut!

Gün geçmiyor ki, Zonguldak Belediyesi’nde bir ihale skandalı yaşanmasın. Belediyenin yaptığı son parke ve bordur ihalesinde matematik kurallarını alt üst etti. Yaklaşık maliyeti 2 milyon 521 lira olarak belirlenen ihale öncesinde 9 firma teklif alırken, ihaleye 4 firma girdi. Cesur Ticaret, Akkuzu Ticaret, Özbulut İnşaat ve Yalçınlar Beton’un girdiği ihaleyi yaklaşık maliyetin 574 milyon gibi düşük bir teklif verem Özbulut İnşaat kazandı. İhalenin en ilginç yanı ise bölgenin en güçlü parke ve bordur imalatçısı olan Yalçınlar Beton’dan 540 lira düşük fiyat veren Özbulut İnşaat’ın ihaleyi kazanması oldu.

DAVUT ACAR LA ORTAK MI YAPACAK?

Belediyeye yakın kaynaklar yaklaşık maliyetin çok altında fiyat vererek ihaleyi kazanan Özbulut inşaatın bu rakamlarla işi tamamlamasının imkansız olduğunu belirtiyor. İddiaya göre Zonguldak Belediyesi’nden aldığı ihale ve doğrudan teminlerle tanınan Davut Acar, Özbulut İnşaatla işbirliği yaparak ihaleye girdi. Bilindiği gibi Bartın merkezli olan Özbulut İnşaat, Manolya Park’ta kaçak su kullanırken yakalanmış, ceza yemişti.

KONTROLÖR KİM OLACAK?

Özellikle yaşadığı kısmi iflasın ardından  Zonguldak Belediyesi’nden çıkmayan Davut Acar’la arası iyi olan Başkan Yardımcısı Erhan Darende ve Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk’ün denetiminde yapılacak işin kontrolörünün kim olacağı ise merak konusu. Halkın Sesi soruyor: Özbulut İnşaat, işi Davur Acar ile ortak mı yapacak? Bu rakamlarla nasıl para kazanacak? İmalat sırasında eksik malzeme kullanılmadan işi tamamlamasının imkansız olduğu iddialarına teknik bir açıklama yapılacak mı? Özbulut İnşaat, parke imalatçısından 540 bin lira az teklif nasıl verebiliyor? Muharrem Akdemir, halkın parasının çar-çur edilmesine neden susuyor?