Çaycuma Belediyesinin mimari tasarımını ulusal düzeyde bir yarışma ile belirlediği, içinde yarı olimpik yüzme havuzu bulunan spor merkezi kaba inşaatını kazanan firma ile sözleşme imzalandı

 

Çaycuma Belediyesinin mimari tasarımını ulusal düzeyde bir yarışma ile belirlediği, içinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan spor merkezinin yapılan ihalesinin ardından, şimdi de yüklenici firma ile sözleşmesi imzalandı. 2 milyon 785 bin lira bedelli ihale sözleşmesine göre, yüklenici firma kaba inşaatın betonarme imalatlarının yanı sıra,  sıhhi tesisat ve drenaj işleri, temel altı imalatlarıyla topraklama tesisatı ile borulama işlerini yapacak. İlçeye yeni bir sosyal merkez kazandırma iddiasında olan spor merkezinin içinde çeşitli aktivitelerin yapıldığı bölümler, ilkyardım odası, eğitim salonu, personel servis alanı, yeme, içme, satış mekânları bulunacak. Yapılacak havuz 12,5 metreye 25 metre genişliğinde, 1.40 metre derinliğinde olacak. Ayrıca 50 metre kare genişliğinde bir de çocuk havuzu bulunacak. Tesiste fitness bölümüyle sauna da yer alacak. Tesis, projesi gereği, yapıldığı alanın doğal dokusunu bütünleyen bir görünüme sahip olacak.

 

DEVLETİN YAPMADIĞINI BİZ YAPIYORUZ

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Birçok hastalığın tedavisinde birinci öneri olarak yüzme tavsiye ediliyor. Çaycuma suyla iç içe bir kent ama ne yazık ki yüzme olanağı yok. Çocuklarımıza, gençlerimize, hastalarımıza velhasıl her yaştan insanımıza yüzme sporu yapma imkânı sağlayacak bir tesisin inşasına başlıyoruz. İhalesini daha önce yapmıştık, şimdi de kazanan firma ile sözleşmemizi imzaladık. Devlet ne yazık ki il merkezileri dışında hiçbir yere yüzme havuzu yapmıyor. Devletin yapmadığını biz yapıyoruz, 27 bin nüfuslu Çaycuma’mıza bir yüzme havuzu kazandırıyoruz. Bunun Çaycumalılar için bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Böyle modern bir tesisi hayata geçirip Çaycumalılar ile bölge halkının hizmetine sunmak en büyük hayallerimden biriydi. Hayallerimiz bir bir gerçek oluyor. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.