Göreve geldiği günden sıra dışı işlere imza atan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, dev bir projeyi daha tartışmaya açtı.  Başkan Kantarcı’nın, son yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme getirdiği dev ulaşım projesi ilgi gördü.  Proje hayata geçerse Zonguldak- Çaycuma arası 45 kilometreden 25 kilometreye düşecek…Projede yer alacak çevre yolu sayesinde Çaycuma trafiği de rahat bir nefes alacak.

ZONGULDAK-ÇAYCUMA 25 KM OLACAK

Bülent Ecevit Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. Şenol Kuşçu’ya proje yaptırdıklarını ifade eden Başkan Kantarcı, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi, Çaycuma Devlet Hastanesi ve Yem Fabrikası’nı birbirine bağlayan yay şeklindeki bir viyadüklü yolun ortasında bulunan Yakademirciler Köyü’nden eski Zonguldak yoluna 9 kilometrelik bir bağlantı yolu yapılması halinde yolun Sapça’dan çıkacağını belirterek, “Bu sayede 45 kilometrelik yol 25 kilometreye düşecek. Zaten DSİ’nin Çaycuma’da iki ayrı köprü projesi var. Önemli olan bu yolu tartışmaya açıp lobi oluşturarak iktidar ve muhalefet partilerini harekete geçirmek” dedi.

“ZONGULDAK’IN SAHİBİ YOK”

Bir inşaat mühendisi adayıyken 1975 yılında devam eden Çaycuma-Zonguldak yolunda stajını yaptığını aradan geçen 40 yıla rağmen bu yolun hala bitmediğini hatırlatan Kantarcı, “Bu Zonguldak’ın sahibinin olmadığının bir göstergesi. 1930’lu yıllarda dönemin EKİ Genel Müdürü İhsan Soyak tarafından Zonguldak ile Vadi’nin birleştirilmesi gündeme gelmiş. Yani bu benim icat ettiğim bir proje değil. Bana göre Zonguldak Merkezdekiler bugüne kadar Vadi’ye ulaşımı istemediler. İsteselerdi mevcut güzergah basit bir iyileştirme ve çok para harcanmadan bu proje hayata geçerdi.” diye konuştu.

“METRO HATTIYLA 10 DAKİKA”

Zonguldak’la Filyos Vadisi arasındaki ulaşımın istenirse viyadük ve tünellerle yapılacak bir metro hattıyla 10 dakikaya düşürülebileceğini ifade eden Bülent Kantarcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bunların hepsi istemekle ilgili bir durum. Zonguldak bu projeyi tartışmalı. Çok maliyetli bir proje de değil… Tünel açma teknikleri çok değişti… Viyadük ve tünellerle Zonguldak-Fiyos arasında metro yapılsa 10 dakika mesafeye düşer. Hatta öncelikli olarak Zonguldak’ın gündemine gelip bunun programa alınması gerekir. Bu yapılabilir bir proje… Öyle çılgın bir proje değil…”