Zonguldak’ta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıldönümü kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.                       

Saat 9.05’te tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ta da hayat durdu. Sirenler eşliğinde gerçekleştirilen 2 dakikalık saygı duruşu sırasında gencinden yaşlısına tüm vatandaşlar ellerindeki işleri bırakıp saygı duruşunda bulundu. Birçok esnaf kapısının önünde saygı duruşunu gerçekleştirirken, otomobillerden inen sürücüler de saygı duruşunda bulundu.

Törenin ardından açıklamada bulunan Vali Ali Kaban, “Buralara kadar gelmemiz için çok büyük hizmet ettiler. Artık sistemin dışına çıkarılmak istendiğimiz dönemde de Mustafa Kemal, müthiş bir öncülüğüyle ve gayretiyle Anadolu toprağına tutunma anlamında çok büyük bir hizmet ettiler. Onu ve silah arkadaşlarını ebediyete intikal ettiler. Rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

“İYİ Kİ BÖYLE BİR LİDERE SAHİP OLMUŞUZ”

Kaban’ın konuşması ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Mustafa Kemal, her şeyini kaybetmiş bir ülkenin yeniden canlanmasını başarmıştır ve çağdaşlığı getirdiğini belirterek, “Atatürk’e çok şey borçluyuz. Ne desek ne söylesek gerçekten çok az ve kelimelere sığmıyor. Kendisiyle beraber çalıştığı ekibine Türkiye minnettar ve şükran duygularıyla her yıl bu şekilde anıyoruz. İyi ki böyle bir lidere sahip olmuşuz. Keşke daha fazla yaşasaydı. Belki, ülkemiz daha farklı yerlerde olurdu. Nur içinde yatsın. Bundan sonra bize görev düşüyor. Onun düşüncüleri ve yaptıklarını daha gençlere, çocuklara aktarmalıyız ve ülkemizin bu durumunu biraz daha yükselterek çağdaşlık seviyesine getirmek zorundayız” dedi. 

Aycan KARADAĞ