MYK adına Zonguldak’ta basın açıklamasını Kilimli Posta Dağıtım Servisinde Haber-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İbrahim Damatoğlu yaptı.

Damatoğlu'nun açıklaması şu şekilde:


"Çin’den tüm dünyaya yayılan ve ülkemize de bulaşan koronavirüs için PTT yönetimini işkolumuzda yaşanabilecek sıkıntılar için Ocak ayından beri KESK HABER-SEN olarak yazdığımız yazılar, yaptığımız açıklamalar ve görüşmelerle gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasını istemiştik. Ancak maalesef bugüne gelinen süreçte kısmi bazı tedbirlerin alındığını ancak ciddi hayati izole önlemlerin halen yeterli olmadığını görmekteyiz. Hatta yapılan uyarıların dikkate alınmaması neticedinde, İstanbul’da bir PTT Dağıtıcısında pozitif koronavirüs tespit edildiğini üzülerek öğrenmiş durumdayız.

HABER-SEN olarak gerek PTT emekçileri gerekse de toplum sağlığı açısından meselenin ciddiyetinin anlaşılmadığını bir kez daha hatırlatmak için; bu gün eş zamanlı olarak tüm ülke genelinde  basın açıklamaları yaparak PTT Emekçisinin yaşamını hiçe sayan bu anlayışa karşı sesimizi duyuracağız ve duyurmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanlığınca genelgeler yayınlanmakta, sokağa çıkılmaması, çıkılıyor ise sosyal mesafenin korunması yönünde sürekli uyarılar yapılmaktadır. Keza benzer uyarılar Sağlık Bakanlığı tarafından da yapılmaktadır. PTT Genel Müdürlüğü yetkililerini biran önce daha fazla PTT emekçisine koronavirüs bulaşmadan, 2020/4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesine ve Sağlık Bakanlığı talimatlarına uymasını talep ediyoruz."