Trafik kazalarının nedenlerini sorgulamak, tartışmaya sunmak amacıyla düzenlenen “Hayatımız Trafik” etkinlikleri Kasım ayında düzenlenecek. Film gösterilerinin yer aldığı program içinde 2017 yılının “Trafik Canavarı” da açıklanacak. Gıda ile ulaşım kuryeleri ve hafriyat kamyonlarıyla ortalığa saçılan "ölümüne ticaret"e karşı kampanya düzenlenecek.

SergiOdasından yapılan açıklamaya göre Hayatımız Trafik 2017" etkinlikleri, İstanbul'da Yoğurtçu Parkı’nda 12 Mayıs 2016’da bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere'nin anısına gerçekleşecek.

İlk kez 2012 yılında Zonguldak'ta SergiOdası tarafından düzenlenen "Hayatımız Trafik" Etkinlikleri "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" çalışmalarının paralelinde yapılıyor. Dünyada her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı gerçekleşen "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" 1993'den bu yana Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu (FEVR) tarafından düzenleniyor.

Federasyonun bir açıklamasında, Avrupa'da her yıl 15 yaş altında bulunan 1100 çocuğun trafik kazalarında hayatını kaybettiği, 100 bin çocuğun ise ciddi bir şekilde yaralandığı belirtildi. Yine bu açıklamaya göre Dünyada trafik kazalarında ölen 1 milyon 300 bin insanın beşte birinin yaşı 15'in altında çocuklar. Federasyon bu açıklamayı 14 Mart 2012'de İsviçre'de meydana gelen ve 22'si çocuk 28 kişinin ölümüne yol açan trafik kazasından sonra yaptı.

2017 Yılının "Trafik Canavarı" belli oluyor

“Hayatımız Trafik” etkinliklerine paralel olarak konan “Trafik Canavarı” ödülü de etkinlik öncesinde açıklanacak. İlk kez 2014 yılında açıklanan ödül Hakan Akarsu (Cumhuriyet Gazetesi Otomobil Sayfası), Timur Akkurt (Birgün Gazetesi Tekno Safari Köşesi) ve Metin Köklüçınar (Sözcü Gazetesi Otomotiv Editörü) arasında paylaştırıldı. 2015 yılında ödülü, Birgün Gazetesi'nde Oto Safari sayfasını hazırlayan Ersoy Yaşar alırken, geçen yıl ödül Otomotiv Gazetecileri Derneği'ne verilmişti.