Burası TTK’ya bağlı Zonguldak Limanı palamar binası. Bu yıl ocak ayında meydana gelen fırtınada büyük hasar gören palamar binasına o tarihren bugüne tek bir çivi bile çakılmadı.

Liman içi sevkiyatı, gemi yanaştırma ve bakımda çalışan toplam 62 personelin çalıştığı palamar binası, dev dalgalar yüzünden bir büyük ölçüde hasar görmüş, çatısı uçmuş, işçilerin soyunma yerleri yıkılmıştı.

Mesai süresince 15 metre karelik odada 25 kişi aynı anda beklemek zorunda kalan işçilerin oturmaya bile sandalyesi yok. Fırtınada dalgaların aldığı masa sandalyeleri bile TEM’in etmeyen liman yönetimi, işçilerin tüm taleplerine kulak tıkıyor.

LİMANDA PEŞKEŞ İDDİASI

Öte yandan geçen yıl milyonlarca lira zarar eden Türkiye Taşkömürü Kurumu, her ay binlerce liralık yatırım yaparken, kurumun tek kar eden birminolan limana yatırım yapmayışı kafaları karıştırıyor. Yakın tarihe kadar özelleştirilmesi gündeme gelen TTK limanının birilerine peşkeş çekileceği iddiaları ise çalışanlar arasında huzursuzluğa neden oluyor. Kendi lükslerinden ödün vermeyen TTK ve liman yönetiminin yakalaşan kış koşullarında ısınma ve barınma sorunu olan palamar binasına tamirat ve tadilat yapmayışı iddiaları doğruluyor.