Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) bağlı Zonguldak Gökçebey Orman Fidanlığı’nda 2017 yılında üretilen 2 milyon 750 bin fidan 21 farklı ilde toprakla buluşturulacak. Fidanlıktaki 2018 üretim hedefi ise 3 milyon adet olarak belirlendi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı fidan üretimi için ülkenin dört bir yanına dağılan fidanlıklarında çalışmalarını  bütün hızıyla sürdürüyor. Bu çerçevede Zonguldak Gökçebey Fidanlığı’nda 2017’de üretilen 142 farklı türdeki toplam 2 milyon 700 bin adet fidanın söküm işlemleri tamamlandı.

 

Üretilen Fidanların Söküm İşlemleri Tamamlandı 

 Söküm işlemleri tamamlanan ceviz, kayın, ıhlamur, dişbudak, çınar, kuşburnu, kiraz, kızılcık, çitlenbik, üvez, akçaağaç, hurma, dağ muşmulası, ateş dikeni, kurtbağrı gibi türlerdeki fidanların 21 farklı ildeki belediye, kamu kurum ve kuruluşlarına gönderme işlemine ise başlandı. 

Geçmişte Dikecek Fidan Bulmakta Zorlanılıyordu 

Gökçebey Fidanlığı’nda bugüne kadar yaklaşık 13 milyon fidan üretildiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise ‘Geçmişte ülkemizde dikecek fidan bulmakta zorlanırdık. Şimdi yıllık ortalama 330 milyon civarı fidan üretiyoruz. Gökçebey fidanlığımız da bu yönde üretimlerini artırarak sürdürüyor. Bu fidanlığımızda 2018 hedefini 3 milyon adet olarak belirledik. İnanıyorum ki bu hedefi yıl sonu itibarıyla gerçekleştirmiş oluruz’ değerlendirmesinde bulundu.