Ankara’da geçen yıl 101 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısının 1’inci yılı anma düzenlendi. Anma programında konuşan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı,   

“Hedef barıştır”

DİSK-KESK-TMMOB-TTB-10 Ekim Derneği, Ankara'da geçen yıl Gar Kavşağı'nda meydana gelen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısının yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri anmak için Maden Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Anmada konuşan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “ 10 Ekim’de ki saldırının hedefi oldukça açıktır. Hedef; emektir, barıştır, demokrasidir” dedi.

“BARIŞ SESİ, HAYKIRMAK İSTEMİŞTİK”

Katliam üzerinden bir yıl geçtiğini ve bu bir yıl içinde belleklerinde öfke dolu bir yıl olduğunu ifade eden Kaymakçı, “Geçtiğimiz yıl boyunca bizler her gün öldük, çevremizde her gün bombalar patladı, ülkemiz bir savaş alanına döndürüldü. Bugün buraya her anını yas, isyan ve öfke ile geçirdiğimiz bir yılın sonunda, hayatını kaybeden yoldaşlarımızı anmaya, yaralanan yol arkadaşlarımızla dayanışmaya ve tüm ülkeye, onları unutmadığımızı ve katliamın hesabını soracağımızı göstermeye geldik. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi taze! Acımızı bir nebze olsun hafifletmenin tek yolu, burada bir arada bulunmak, bir kardeş omuzuna yaslanmak. Öfkemiz, emek, barış ve demokrasi mücadelesindeki kararlılığımız ise her geçen gün perçinleniyor. Bizler 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi Mitingiyle, ülkemizde yaratılan savaş atmosferine, çatışma ve katliamlara dur demek istemiş, on binlerce yol arkadaşımız ile burada bir araya gelmiştik. Ülkemizin başkentinde gür bir barış sesi haykırmak istemiştik” şeklinde konuştu.

“CADI AVI İLE SUSTURULMAK İSTENMEKTEDİR”

 AKP, 15 Temmuz gününe kadar izlediği yanlış politikayı, 15 Temmuz'un ardından tam anlamıyla bir sivil darbe ve diktatörlük rejimine çevirdiğini belirten Kaymakçı, “Suruç katliamından beri bir patlamalar ve ölümler ülkesine dönüşen Türkiye; bunların üzerine bugün yaralanma ve ölümlerin kanıksandığı bir ülke halini almıştır. Tüm bunlara karşı duran, ülkenin içinde bulunduğu bu savaş atmosferine karşı ses çıkaran muhalif kesimler dün patlamalarla, bugün yürütülen cadı avı ile susturulmak istenmektedir. 10 Ekim'in faili olan anlayış, bugün kendisini ülkenin her karışında daha da fazla göstermektedir. Katliamın gerçek failleri bulunmadan, ülkede emek ve barış yanlısı bir siyaset yaratılmadan, bu katliamın hesabı sorulamayacaktır Bu katliamları, İslamcı terörü, kanlı darbe girişimini ve artık bir kabusa dönen olağanüstü hali "fırsat" olarak görenler için 10 Ekim katliamı başta olmak üzere, halkımızın uğradığı katliamların gerçek failleridirler” dedi.  

Basın açıklamasının ardından Sinavizyon gösterimi oldu. Gösterim sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, anmaya katılan vatandaşlar sanki bir daha o günü yaşadıklarını belirttiler.

Aycan KARADAĞ