Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında hemşirelerin çalışma şartlarının zorluğuna değindi.

Türkiye’de 124 bin hemşirenin sorunlarla uğraştığını ifade eden Kara “Artık hemşirelerimizin tahammülü kalmamıştır. Sabır taşı çatlamadan sorunların çözümü için adım atılmalıdır. Türk Sağlık Sen olarak hemşirelerimize daha iyi çalışma şartları sağlanması temel arzumuzdur” şeklinde konuştu.

“SABIR TAŞI ÇATLAMADAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADIM ATILMALI!”

“Cefakar şekilde hizmet üreten vekil ebe hemşire istihdamı ile düşük ücrete mahkum edilen, sözleşmeli yapılarak hakları ellerinden alınan, çalışma hayatında güçlüklerle karşılaşan, ailesinden sosyal yaşamından işi için fedakarlıkta bulunan bizim için her zaman özel ve önemlidir. Türkiye’de görev yapan 124 bin hemşire arkadaşımız sorunlarla uğraşmaktadır. 3.5 yılını nöbette geçiren hemşire arkadaşlarımızın bugün yüzde 89’u iş yüklerinin fazla olduğunu ifade etmektedirler. İş yükünün yanına çalışma koşullarının olumsuzluğu, dinlenme odalarının yetersizliği gibi sorunlar da eklenince hemşirelerimiz için çalışma hayatı zor geçiyor. Hemşireler fazla mesailerinin karşılığını alamamaktadırlar. Komik nöbet ücretlerine mahkum ediliyorlar. 2000 TL alan bir işçi fazla çalıştığı her saat için 13.3 TL alırken, hemşirenin 1 saatlik nöbet için sadece 4.43 TL alması nasıl bir mağduriyet yaşadıklarını anlatmaya yeterlidir. Ancak ne yazık ki siyaset ‘Hemşire eksikliğimiz var’ cümlesinde başka hemşireler için bir cümle dahi kurmuyorlar. Yeterli istihdam yapmayarak ve hemşire yetiştirmeyerek de bu cümleleri ile de sürekli çelişmektedir. Artık hemşirelerimizin tahammülü kalmamıştır. Sabır taşı çatlamadan sorunların çözümü için adım atılmalıdır. Türk Sağlık Sen olarak hemşirelerimize daha iyi çalışma şartları sağlanması temel arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. Hak etikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkanlar kendilerine sunulmalıdır.”

(Öznur GÜNEŞ)