Madenci Anıtı'nda gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri İçin Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Gazipaşa Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Kutlanacak etkinlik için İstasyon Caddesi’nden başlayan yürüyüş Madenci Anıtı'nda son buldu. Mehter marşıyla anıta gelen Zonguldak halkı burada kutlamalara başladı.

Yürüyüşe Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, AKP İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer, Ak partililer, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Yoğun güvenlik önlemleri alınan Madenci Anıtı’nda Türk Bayrakları ile yürüyen vatandaşlar “ Bir ölür bin diriliriz” sloganları attı.

Şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı sonrasında tören başladı. Törende konuşan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar FETÖ lideri Fethullah Gülen için kainatın en büyük sapığıdır dedi. Çınar, "Kendisini peygamberlerin üstünde görüyor. O milleti kandırmak için döktüğü gözyaşları hep yalan. Diyor ki Kabe’ye kadar gittim yüzümü sürmeye utandım. Sen kimsin? Allah’ın bana gel yüzünü sürün tövbe edin dediği yerde sen yüzümü sürmeye utandım diyorsun. Sapık, peygamberimiz geldi bir arkadaşımıza dedi ki ‘O İslam davasını bize verdi.’ Allah İslam davasını peygambere bile vermedi.”

‘HAYAL ETTİKLERİNİ GERÇEK SANIYOR’

‘Sapık adam hayal ettiğini gerçek sanıyor. Ve bunu anlatıyor. Her gece rüyalar, mesajlar vesaire yöntemleri ile ona bağlılara, ona tapanlara Allah’ından kitabından sapmış bütün bu müşrikleri o şekilde kendine bağlı tutuyor. Çanakkale'de bunun ileri gelen bir adamı bana 'Hoca efendimiz bütün kararlarını peygamber efendimizle istişare ederek alıyor dedi. Bir anda verilen mesaj bunların hepsine gidiyor. Şimdi son uydurduğu yalan ben hepinizi hapishanelerden çıkartırım ama diyor. Şimdilik Resul Allah efendimiz izin vermiyor diyor. Yani müşrit, sapık kendini peygamberin üstünde gören bir adam. Bu kainatın en büyük sapığı, manyağı ve şeytanıdır bunu herkesin görmesi lazım. Ama hala bu adama tapınma devam ediyor. Bundan vazgeçmedikleri müddetçe teröristtirler" dedi.