Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Zonguldak'a geldi. Helikopterle gelen Bakan Eroğlu, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve Belediye başkanları ve AKP milletvelilleri tarafından karşılandı.  Valiliğe yaptığı ziyareti sonrasında konuşan Bakan Eroğlu, 'Zonguldak'ın benim işin önemli bir yeri var.  Bu gün  12 tesisimizin açılışını yapacağız.  Karayollarının en fazla yatırım yaptığı il Zonguldak. Ben bunu yakından biliyorum. Bunlar kolay değil. Zonguldak sadece Karaelmas diyarı değil. Zonguldak'ın çok fazla güzel yanı var.
Biz buraya gelirken elimiz boş gelmedik. En son 11 Haziranda geldim geçen yıl. Bu sefer 14 müjdeyle geldim. Önceden geldiğimizde verdiğimiz 74 müjde vardı, bunun 56'sı bitmiş. Geri kalanlar da devam ediyor.
Netice olarak biz burada çalışıyoruz. Özellikle Filyos Vadi Projesi için çok çalıştım. Türkiye'nin en büyük limanı, serbest bölgesi ve sanayi bölgesi kurulacak. Bu konuda bütün bakanlıklar çalışıyor. Önce biz başladık ve çalışmalarımız sürüyor. Biz oradaki tesislerin durmasını imkan sağladık.
Burada mecburiyet caddesi var. Acılık deresi nedeniyle kilitlenip kalıyoruz. Vekillerimiz çok ısrar etti. Kendim bir proje hazırlayıp bir çalışma yapmıştım. Orada güzel bir alan kazandık.' şeklinde konuştu.
Bakan Eroğlu'nun buradaki programın ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.  Ardından da Dedeman Otel'de düzenlenen açılışta konuşan Veysel Eroğlu, Programda konuşan Veysel Eroğlu, "Ben sizinle kucaklaşmak için geldim. Bizim kültürümüzde bir yere boş gidilmez. Heybemiz yine dolu geldik. 12 tesisimizin açılışı için geldik. İnşallah bu tesisler hayırlara vesile olur. Biz yapıyoruz ve yapacağız. Bu kardeşiniz söz verirse yapar. Arkamızda dağ gibi Cumhurbaşkanımız var. Her alanda bölgeye yatırımlar devam ediyor. Ferhatın dağı deldiği gibi tüneller açılıyor.' dedi. Törenin sonunda fidan dağıtımi gerçekleştirildi.