Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Zonguldak’ın önemli bir problemini çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, heyelan sonucu büyük kısmı kapanan Çomaklar Deresi’nin akışını sağlamak maksadıyla çalışmalara hızla devam ediyor.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda Zonguldak Devrek İlçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen heyelan sonucunda, büyük kısmı kapanan Çomaklar Deresi’nin akışını sağlamak maksadıyla hızla bir proje geliştirildi.
İş kapsamında, derenin membasında 2 adet beton tersip bendi ve sonrasında bir kısmı fore kazıklı olan betonarme kanal projelendirildi.
Proje ile heyelan sebebiyle kapanan derenin akışı güvenli bir şekilde sağlanacak ve yöre halkının taşkın zararlarından etkilenmesinin önüne geçilecek. Heyelan sonucu meydana gelebilecek taşkın zararlarından yöre halkının korunmasını hedefleyen projenin sözleşmesi 8 Ekim 2015 tarihinde imzalandı. Projenin kısa sürede teşkil edilmesi için kamulaştırma işlemleri hızla tamamlandı ve hat üzerindeki binalar yıkılarak inşaata başlandı. DSİ tarafından derenin akışının sağlanması için gerekli tedbirlerin alındığı projede işin süresi 300 gün olarak belirlendi.