Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezindeki simit fırınlarında denetim yaptı. Denetimlerde zabıta ekipleri hijyen kuranlarına uymayan 6 adet simit fırınına kişi başı 219 TL olmak üzere toplam bin 314 TL para cezası kesti.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Kent merkezinde faaliyet gösteren ekmek ve simit fırınlarını hijyen ve gramaj yönünden denetledi. Yapılan denetimlerde hijyen şartlarına uygunluğun yanı sıra ekmek ve simit gramajları da titizlikle kontrol edildi. Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde halkın sağlığını ilgilendiren konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyerek, eksik görülen hususlarda fırın sahiplerine uyarılarda bulundular. Simitlerin gramajını ölçen ekipler, simit’in 80 gramdan düşük olmaması gerektiğini belirttiler. Vatandaşların temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınları ve simit fırınlarını periyodik olarak denetlediklerini ifade eden Zonguldak Belediyesi Zabıta Amiri Nihat Köseoğlu, “Halkımızın sağlığına, güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi çok önem veriyoruz. Bu hususta ilçemizde bulunan fırınları düzenli olarak denetliyoruz. Gramaj ve hijyen konusu hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Halkımızın sağlığını ve çıkarlarını korumak için yaptığımız denetimler devam edecek.” dedi.

Yapılan denetimler sonunda zabıta ekipleri hijyenik olmayan 6 adet simit fırınına kişi başı 219 TL olmak üzere toplam bin 314 TL para cezası kesti. Barış DOĞAN