Kentin dört yanında yüzlerce hayvanı besleyen Hikmet Kuşhan’ın çeşitli gazetelerde yayımlanmış 39 yazısından oluşan “Bulutlara Giden Yazılar” adlı kitap ZOKEV tarafından yayımlandı

 



Hayvan dostu ve yaşam hakkı savunucusu Hikmet Kuşhan’ın çeşitli gazete ve dergilerde çıkan yazıları “Bulutlara Giden Yazılar” adıyla kitap oldu. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından yayımlanan ve yazarın 39 yazısının bulunduğu kitabın tanıtım toplantısı 9 Mart Cuma günü TMMOB Maden Mühendisleri Odasında yapılıyor. ZOKEV ve Zonguldak Kadın Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik, saat 18.00’de başlıyor. Paylaş Kiraz’ın içine desenler çizdiği kitapta Ece Bakioğlu, Özlem Yücesan ve Ahmet Öztürk’ün yazılarının yanı sıra, Gül-Tin ile eşi Kemal Kuşhan’ın birer mektubu bulunuyor. Kitabın grafik tasarımını yapan Kürşat Coşgun, kitaba arka kapaktaki portre karikatürle de destek sunuyor.

 

ESAS EMEK ÖZLEM YÜCESAN İLE KADRİYE KILIÇ’INDIR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “Tanımaktan hepimizin mutlu olduğu ve iyi ki tanımışım dediği Hikmet Kuşhan’ın yazılarının bir araya toplandığı kitabın ZOKEV imzasıyla çıkması bizler için çok onur verici. Ama esas emek Özlem Yücesan ile Kadriye Kılıç’ındır. Özlem Yücesan, Hikmet Kuşhan’ın çeşitli yerlerde yayımlanmış insan kokan yazılarının unutulup gitmesine gönlü razı olmadı. Aylarca uğraşıp bir araya topladı. Kadriye Kılıç ise dayanışma yoluyla kitabın finansmanını sağladı. 13 yaşındaki kardeşimiz, Hikmet Kuşhan’ın sevgili arkadaşı Paylaş Kiraz içine desenler çizdi. Mütevelli Heyeti Başkanımız Kürşat Coşgun grafik tasarımını üstlenmekle kalmadı, arka kapak karikatürünü çizdi. Zonguldak Kadın Platformu, imza gününü, 8 Mart etkinlikleri kapsamına alarak tanıtımına katkı sundu. Bize de bürokratik işlerini hallederek yayımlamak kaldı. O alanda da Aykut Kırbıyık arkadaşımız yoğun çaba harcadı” dedi.

 

BİR KENT İMECESİ OLARAK ÇIKTI

Kalafat açıklamasını, “Tam bir kent imecesi olarak çıkan kitaptan elde edilen gelir, bu kez, sokak hayvanlarının beslenmesi için kullanılacak.  Hikmet Kuşhan hiç tartışmasız Zonguldak’ın yüz akıdır. Yüreği insan, hayvan, doğa sevgisi ile doludur. Tüm yaşamını sokak hayvanlarına vakfetmiş bir yaşam hakkı savunucusudur. O örnek yaşamıyla böyle bir kitabı fazlasıyla hak etmiş çok değerli bir insandır.  Ortaya çıkarılması içi katkı sunan herkese teşekkür ediyor, sevgili ve Hikmet ve Kemal Kuşhan’a saygılarımı sunuyor, uzun ömürler diliyorum” dedi.