Zonguldak’ta FETÖ/PDY operasyonları kapsamında el koyulan özel öğrenci yurdu, binlerce üniversiteli yurt sorunu yüzünden açıkta beklerken hükümet, 6 katlı yurdu iktidara yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi’ne devretti

Himmetçiden aldılar…

Ümmetçiye verdiler!

Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kritik bir yol ayrımı giriyor. Ülke genelinde yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında el konulan öğrenci yurtları, okullar ve dernek binalarının hükümete yakın sivil toplum örgütlerine verilmesi kamuoyu vicdanında önemli yaralar açıyor. Daha önce Zonguldak’ın en donanımlı okulu olan cemaate ait 750 kişilik Fatih Koleji’ni, sözde ‘pilot okul’ adı altında imam-hatip lisesine dönüştüren hükümet, bu kez de yaklaşık 250 kişilik Gülen cemaatine ait öğrenci yurdunu, hükümete yakınlığıyla bilinen ve cemaate alternatif olarak desteklenen İlim Yayma Cemiyeti’ne teslim edildi.

ÜNİVERSİTELİYE YURT YOK, ENSAR’CIYA MALİKÂNE

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında içindeki eşyalarla birlikte el konulan iki öğrenci yurdunu, daha önce küçük çocuklara tecavüzlerle gündeme gelen Ensar Vakfı’na veren AKP iktidarı, bu kez de Zonguldak’ta ‘FETÖ’ yurdunu İlim Yayma Cemiyeti’ne teslim etti. Gülen Cemaati’nin sahip olduğu gayrimenkuller ile sistematik olarak iktidarı destekleyen cemiyet, vakıf ve dernekleri güçlendiren hükümet bu binaların devletin kontrolünde olması yerine yandaşlarına teslim ediyor. Zonguldak’ta binlerce üniversite öğrencisi Kredi Yurtlar Kurumu’nda yer olmadığı için eğitimine ara vermek zorunda kalırken, sadece iktidar yanlısı ailelerinin çocuklarının bu yurtlarda barınacak olmasını tamamen kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

Aycan KARADAĞ