Zonguldak Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor... Promosyoncu Serkan Aycı küpünü dolduruyor... Başkan Selim Alan Susuyor... 

Kaşe Sahte, İmza Sahte
Tek Gerçek: Hırsız Var!


Zonguldak Belediyesi Denetleme Kurulu raporlarına da yansıyan yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Başkan Selim Alan’ın ilk bir yıllık görev süresinde Özel Kalem Müdürülüğü için kendisinden önce görev yapan CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’den iki kat fazla harcama yaptığının ortaya çıkması üzerine kamuoyunun gözü bir kez daha Zonguldak Belediyesine çevrilmişti. Halkın Sesi, bu kez de ihalesiz alınan hediyelik eşya ve promosyon harcamaları için kullanılan paravan şirketin sahte kaşe bastırıp sahte imza ile belediyeyi binlerce lira dolandırdığı bilgisine ulaştı.


YOLSUZLUK ÇARKI NASIL İŞLİYOR 

Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğündeki yolsuzluk çarkı şu şekilde işliyor. Başkan Selim Alan, kendisinden önce görev yapan ve israfla suçladığı CHP’li Akdemir gibi Özel Kalem Müdürlüğü’ne yaptığı alımları sürekli aynı firmadan yapıyor. İhale Kanunu gereği belediyeler, ihale yapmadığı için 3 ayrı firmadan teklif alarak doğrudan temin yöntemiyle hizmet satın alabiliyor. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ise göreve geldiği günden itibaren aynı zamanda AKP eski İl yöneticisi olan Serkan Aycı’nın sahibi olduğu Aycı Promosyon ve Aycı’nın eşinin sahibi olduğu Fikir Ajans ile onların bulduğu üçüncü bir paravan şirketten teklif alıyor. Yasa gereği aralarında birinci dereceden kan bağı olan karı-koca Aycı çiftinden teklif almaması gereken Zonguldak Belediyesi bununla da yetinmeyerek Özel Kalem’e alınan 800 bin lira değerindeki onlarca teklifin neredeyse tamamını Aycı çiftinin şirketlerinden alıyor. Yardımcı dosya olarak teklif veren üçüncü firma ise ne hikmetse tek bir iş bile alamıyor. 


30 LİRALIK KAŞEYLE 
800 BİN LİRALIK VURGUN


Şehir merkezinde faaliyet gösteren bir fotoğrafçının kaşesinin sahtesini  matbaada 30 liraya yaptıran ve o fotoğrafçı adına sahte imza atarak teklif mektubu veren Serkan Aycı ve eşi bu sayede binlerce lira para kazanırken, fahiş fiyatla verdikleri hediyelik eşya ve promosyon ile Zonguldak Belediyesi’nde kamu zararına neden oluyor. Selim Alan’ın bilgisi dahilinde olan bu yolsuzluk olayı Halkın Sesi’nde haber olmasına rağmen basın savcısı dahil hiç bir Cumhuriyet Savcısı, haberleri ihbar kabul edip soruşturma dahi başlatmıyor. İddiaları yalanlamayan Selim Alan ve Aycı çifti ise suskunluğunu koruyor. CHP’li Denetleme Kurulu üyelerinin kaşe ve imzaları karşılaştırarak ortaya çıkardığı yolsuzluk olayına konu olan fotoğraf stüdyosu ise Zonguldak Belediyesi’nde  yapılan, sahte kaşe ve imzalarının kullanıldığı alımlardan haberleri bile olmadığını belirterek yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söylediler. CHP’nin yolsuzluk iddiaları yargıya taşıyıp taşımayacağı ise merak ediliyor.