CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Deniz Yavuzyılmaz'a cevap:
"Hizipçilik ve şov"
CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, yazılı bir açıklama yaparak Deniz Yavuzyılmaz'a yanıt verdi. Sandıkların Genel Merkez tarafından 81 ile gönderilen genelgeyle mahallelere kurulduğunu söyleyen Uzun, olayın sosyal medya üzerinden şova dönüştürüldüğünü söyledi. İşte o açıklama:
"Bilindiği üzere olağan kongre takvimimiz başlamış partimizin Çanakkale’de gerçekleştirmiş olduğu ‘Adalet Kurultayı’ sebebi ile delege seçimlerimiz 10 Eylül -15 Ekim tarihlerine ertelenmiştir. Bu süreç te kamuoyuna yansıyan birçok gelişme ve bilgimiz dışında girişim olmuştur. Bizim dışımızda yürütülen çalışmalarla ilgili üyelerimiz arasında oluşan huzursuzluk ve duyulan rahatsızlıkla ilgili açıklama yapmıştık. 
5 Eylül 2017 saat 17:00 ‘’Delege Seçimleri’’takviminin seçimlerin yapılacağı yer ,saat ve sandık görevlilerinin genel merkeze bildirilmesinin son günü idi. Merkez İlçe yönetimi olarak kararımızı alıp genel merkeze bildirdik. 5 Eylül günü saat 16:55 ‘de eski il başkanımız Sayın Halil Furat ve Kozlu İlçesi üyemiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz parti binamıza gelerek mahallelerde sandık kurulması ile ilgili topladıkları imzaları bize teslim ettiler.Bizde kendilerine yönetim olarak kararımızı aldığımızı ve genel merkeze bildirdiğimizi söyledik. Daha önce kamuoyuna çarşaf çarşaf listelerle pozlar verilmiş 900 üyenin 700 küsürünün imzasının alındığı beyan edilmiştir. Daha önceki açıklamamda da söylemiştim yineliyorum bu 700 küsür imzanın akıbetini hala bilemiyoruz .
Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tekin Bingöl’ le daha önce yaptığım görüşmelerde kendisine herhangi bir imza listesinin gitmediğini bu son genelgenin 81 ile gönderildiğini herhangi bir kişinin yada kişilerin talebi ile ilgili olmadığını şahsıma söylemiştir. Dün itibarıyla bize 14 mahallede toplanmış 152 imza teslim edilmiştir. Listedeki imzalardan bazı kişiler parti üyesi değildir. Biz Merkez İlçe Yönetimi olarak 19 mahallemizin temsilcileri ile görüşerek , mahallenin şartları ,sandık güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere bir çok konuda konuşarak hiçbir huzursuzluğa mahal vermeyecek şekilde 19 mahallemizin 10 tanesinde sandık kurma kararı almış bulunuyoruz.9 mahallenin sandığı parti binamıza kurulacak ve seçimler yine iki güne yayılarak yapılacaktır. 
Haftalardır kamuoyu bu konuyla meşgul edilip bir nevi siyasi şova çevrildiği için bu detaylı açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Her zaman söyledik yineliyoruz samimiyetimizden kimsenin şüphesi olmasın. 
Unutmayalım ki Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin umududur.Parti mensupları olarak hepimizin sorumluluğu sadece CHP’ye karşı değildir.2019 Seçimlerinde yada olası bir baskın seçimde mutlak başarı için kenetlenmemiz şarttır.Bu süreçte tüm Cumhuriyet Halk Partililerinin gerek basın yoluyla,gerek sosyal medyada hizipçilikten vazgeçip kimsenin birbirini rencide etmeden çalışmalarını yürütmelerini diliyoruz.