Zonguldak ile Kozlu arasında ulaşımı kolaylaştıracak Zonguldak- Kozlu arası hafif raylı sistemi projesi hayata geçirilmesi için Çin Heyeti Zonguldak’a geldi. 

Çin Firması CRSC İnternatiol Co., Ltd. ile ilk görüşme Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in makamında gerçekleşti. Toplantıya CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,  AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, CRSC Firması Ortadoğu Bölgesi Bölüm Başkan Yardımcısı Wu Songsong, CRSC Firması Ortadoğu Bölgesi Pazarlama Müdürü Ge Pu, CRSC Firması Ortadoğu Bölgesi Yöneticisi Xie Yaozheng ve Meclis Üyeleri katıldı.

Zonguldak- Kozlu arasında hafif raylı sistemi projesini Zonguldak’a kazandırmak istediklerini belirten CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Araştırmalarımıza göre Firma Çin’de çok güçlü ve devlet tarafından desteklenen bir firma imiş. Bu da gösterecek ki bize iki devlet tarafından desteklenecek bir proje olacak.”  diye konuştu. Bu projeyi Zonguldak’a kazandırmak için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirten AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, “Biz de bir tabir vardır; İlim Çin’de de olsa alın.  Bu ilim neredeyse gidip almak istiyoruz.” dedi.

“İkimizde Gönül Birliğini Sağladık”

Kent için gelişimi düşünmek ve halkımıza sunmak zorunda olduğu ifade eden Akdemir, “ Bu anlamda ilimiz ve Türkiye ülkelerle kültürel ilişkilerin yanında ekonomik görüşmeleri sağlayabilecek görüşmeleri yapmak durumundayız.  Bu anlamda düşündüğümüz Zonguldak ve Kozlu arasında hafif raylı sistem artı teleferik sistemli projeyi Zonguldak’a kazandırmak istiyoruz. Araştırmalarımıza göre Firma Çin’de çok güçlü ve devlet tarafından desteklenen bir firma imiş. Bu da gösterecek ki bize iki devlet tarafından desteklenecek bir proje olacak.  Ben ve Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin halkımıza hizmet etmek için uğraşıyoruz. İkimizde gönül birliğini sağladık. Partilerimiz ayrı iki gruptan olmasına rağmen bizler iyi anlaşan ve halkına hizmet edebilmek için mücadele eden ediyoruz. Bizim insanlık felsefemiz hizmet aşkı olduğu için siyasi görüş ayrılığını bir tarafa bırakıyoruz. Diliyorum ki bu bizim gönül birliğimiz bundan böyle Çin’e aktarılsın. Bunun da böyle olacağından hiç şüphem yok.” ifadelerine yer verdi.

“Hizmeti Getirene Köle Oluruz”

Kozlu, Zonguldak ayırt etmeden hizmet ettiklerini söyleyen Şahin, “ Büyük illerde raylı sistem yetkisi il belediyelerinde olduğu için ve ilçe belediyeleri de taşımacılık yapacağı vakit iş birliğine ihtiyaç oluyor. Partisel ve siyasi düşüncelerin çok üzerinde hizmet aşkı ile yapma azmindeyiz. Bu anlamda bu çalışmaları başlattık.  Görüştüğümüz ikinci Çin firması. Tekliflerini bilmiyoruz. Bu tip denemeleri yapmak zorundayız, halkımız adına.  Kozlu olarak, siyasi söylemlerimizde de bunları yapacağımızı beyan etmiştik. Bilmiyorum Muharrem Başkan’ın beyannamesinde de var mı? Bunu olabilirliğini biliyoruz. Biz de bir tabir vardır; İlim Çin’de de olsa alın.  Bu ilim neredeyse gidip almak istiyoruz. Bugün Çin’de gibi görünüyor, umarım anlaşabiliriz. Bizim burada önceliğimiz samimiyet ve ciddiyet. Bununla birlikte yapılabilirliği ve maliyeti önemli. Bütün bu oluşumlar birbirini tutarsa olur gibi düşünüyorum. Hizmeti getirene köle oluruz. Yeter ki bu hizmet gelsin.” dedi.

Toplantı sonrası Çin’li heyet sunumlarını gerçekleştirdi. (Aycan Karadağ)