TTK’den emekli Zonguldaklı Sabriye Biler, ilk yağlı boya resim sergisini doğduğu şehirde açtı. Zonguldak’ı ‘hüzünlü şehir’ olarak nitelendiren Biler, ‘İzler’ adını verdiği sergi de hüzne renk katmayı amaçladığını ifade etti.

İlk yağlı boya resim sergisini doğduğu şehir olan Zonguldak’ta açan Sabriye Biler, sergi açılışını Mehmet Türkçelik ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ile birlikte yaptı.

Şehirden ‘izler’ taşıyor

28 eserden meydana gelen serginin içerisinde yaptığı ilk çalışmalardan biri olan Kardak kayalıklarının da resminin olduğunu belirten Biler, “Daha önce 22 karga ve 2 tane de yurt dışı sergiye katıldım. Karma sergilerdi. Grup kurduk. ‘Sanatçı Kadınlar Derneği’ olarak yurt dışı ve içinde sergiler açtık. 18 yıldır resim yapıyorum. ‘İzler’ isimli ilk sergimi Zonguldak’ta açmak istedim. Zonguldak hüzünlü bir şehir ve ben hüzne renk katmak istedim. 28 adet eser kullandım. Sergimin ismiyle özdeşleşmesi adına Çalışmalarımda özellikle 10 sene önceki eserlerime yer vermek istedim. Aralarında ilk çalışmalarımdan olan Kardak kayalıklarının resmi de var” dedi.