CHP’li Meclis üyesi Turan Demirtaş, AKP Karagüzel’in sözlerini boş konuşmalar olarak değerlendirdi

“İÇİ BOŞ KONUŞMALARI SEVMEM”

CHP Zonguldak Belediyesi’nin CHP’li  Meclis üyesi Turan Demirtaş, AKP’li Abdullah Karagüzel’in açıklamalarına aynı çınar ağacının altında yanıt verdi.  “İçi konuşmaları sevmem”  diyen Demirtaş, “Ben mimarım. Laf ebeliğini, içi boş konuşmaları sevmem. Yasal ve bilimsel dayanağı olan, uygulanabilir planlamalardan ve planlı-programlı çalışmalardan yanayım. Yanlışlıklara, haksızlıklara, ciddiyetsiz, disiplinsiz, hedefsiz, plansız-programsız çalışmalara göz yummak, danışmayan, paylaşmayan, üretmeyenlere destek vermek, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, belediyeden nemalanmak benim işim değil” dedi.

MARAZAYI ABDULLAH ÇIKARTTI

AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel’in, ‘Demirtaş maraza çıkartıyor’ şeklindeki sözlerine esprili bir dille yanıt veren Demirtaş, “İmar Komisyonu İhtisas Komisyonudur. Ben 54 yıldır mimarlığın içindeyim, 44 yıllık da belediyeciliğim var. Bu kadar tecrübesizliğim ve bilgisizliğimle (!) komisyona görüş beyan etmem, imardan anlamam diyen İmar Komisyonu başkanına çok büyük saygısızlık olur (!), ben haddimi bilirim” dedim. Komisyonun görevi meclise bilgi vermektir. Karar almak  Meclis üyelerinin yetkisindedir. Toplantıda Abdullah Karagüzel’in; ısrarla, “komisyon raporu CHP ve AKP’lilerce oybirliği ile kabul edildi, ilave yapılmasın öyle oylansın” sözleri üzerine, Salih Alemdar ve ardından Tahsin Erdem söz aldılar; “Neyin ne olduğunu sormayacak, öğrenmeyecek miyiz? Oda başkanlarının görüşünü alındı deniyor, ne dediler, ne önerdiler açıklansın bilelim” deyince, Abdullah maraza çıkardı, pürüzlük yaptı, “biz çıkıyoruz dedi” ve AKP meclis üyeleri meclisi terk ettiler. Olayın özeti bu. Marazayı kimin çıkardığı belli değil mi?” şeklinde konuştu.

“ÖNERİLERİME KULAK VERİLMEDİ”

Karagüzel’in “bu güne kadar şehrin yararına hiçbir şey katmadığı gibi maraz katmıştır” şeklindeki sözlerini de değinen Demirtaş, bu güne kadar yaptığı önerileri dinlenseydi Zonguldak’ın çok özel ve güzel kentlerden biri olabileceğini dile getirerek, “Benim için, “bu güne kadar şehrin yararına hiçbir şey katmadığı gibi maraz katmıştır” demiş. Belediye Başkanı değilim. Meclis üyesi olarak  da, yetkilerim ve yapabileceklerim de çok sınırlı. Belediyenin çalışmalarını, harcamalarını denetler, eksikleri,yanlışları gösterir, doğrusunu anlatır ve doğruları öneririm. Eğer bu güne kadarki önerilerime uyulsaydı, Zonguldak; sosyal ve teknik altyapısı ile tüm yaşayanlarına; insanca yaşam olanakları sağlayan, her türlü kentsel ihtiyaclarına rahatlıkla cevap veren, sağlıklı ve mutlu yaşanan, cumhuriyetin ilk kenti ve ilk sanayi kentine yakışan çok özel kentlerden biri olurdu” ifadelerine yer verdi. (Mustafa Özdemir)