Zonguldak Belediyesi ile batık müteahhit Davut Acar arasındaki organik ilişki bir türlü çözülemiyor. Zonguldak Belediyesi'nden aldığı ihalesiz işlerle milyonlarca lira rant sağlayan Acar, Halkın Sesi’nin ısrarlı haberleri üzerine doğrudan teminle(ihalesiz) iş alamayıca, bu kez anlaşılmaması için başka firmalar adı altında iş yapmaya başladı. 

Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk ile kapı komşusu olan, Başkan yardımcısı Erhan Darende ile sıra dışı yakınlığıyla tanınan Davut Acar, iflas etmesine rağmen Zonguldak Belediyesi’nin muhasebe servisinden ve Erhan Darende’nin makamından çıkmıyor. 
Kendi firmasında yaşadığı ifalas nedeniyle tüm iş makinelerine ve hesaplarına el konulan Acar, Bartınlı müteahhit ALİ Bulut üzerinden aldığı işleri yapıyor.

Halkın Sesi, Muharrem Akdemir,  Erhan Darende ve Ogan Göktürk’e soruyor: Davut Acar, eğer Bulut inşaatın maaşlı ve sigortalı amele çavuşu değilse belediyenin Uğur Mumcu kavşağında yaptırdığı projenin başında işçilere ne talimatları veriyor? Yok eğer Davut Acar Zonguldak Belediyesine iş başı yaptıysa kamuoyuna niçin bir açıklama yapılmıyor. Erhan Darende ve Davut Acar’ın yakınlığı nereden geliyor? Ogan Göktük ve Davut Acar akşamları nerede buluşuyor? Muharrem Akdemir CHP’li Meclis üyelerinin de imzaladığı denetim raporunda kamu zararına neden olduğu belirlenen Davut Acar’a ısrarla rant sağlanmasına neden göz yumuyor? Cumhuriyet Savcıları Acar, Akdemir, Göktürk ve Darende’nşn telefon konuşmalarını teknik takibe alsa bütün yolsuzluklar ortaya çıkacakken neden soruşturma başlatmıyor...Neden?