Önce “Öldü” Dediler 
Sonra Dirilttiler!!!

Geçtiğimiz hafta devletin “pozitif” vaka olarak defnettiği ve sorumlu yetkilinin “Corona testi pozitif çıktı” şeklinde teyit ettiği bilgiyi haber yapan Halkın Sesi ve kaynak gösteren Elmas TV, İmza, Lens Medya ve Tempo isimli internet sitelerini yalan haber yapmakla suçlayan Pusula Gazetesi bu kez kendi kazdığı kuyuya düştü.

MESLEKTAŞLARINA İFTİRA ATMIŞTI

Pusula, aynı haberin ardından “Toplumda korku ve paniğe sebep olmak” suçlamasıyla açılan soruşturmada hakim karşısına çıkan meslektaşlarını “yalan haber” ile suçlamış, savcılığın taleplerinin mahkeme tarafından reddedilip serbest bırakılmalarına rağmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıklarını yazmıştı.

HABERİ SİLDİ AMA...

Aynı Pusula Gazetesi, iftira dolu haberinin 6 gün sonrasında yani dün hayati bir hataya imza attı. Corona testi pozitif çıkan ve halen hastanede tedavisi süren CHP Kilimli eski Belediye Meclis üyesi Fevzi Bekar’ın önce öldü şeklinde haber yapan Pusula, haberin yanlış olduğunu fark edince geri çekti. Haber CHP ve Bekar’ın sevenlerini yasa boğdu. Ama gerçek kısa süre sonra ortaya çıkınca haberi sitesinden apar-topar kaldırılan Pusula, sosyal medyada yaptığı paylaşımları silmeyi unutunca yakayı ele verdi.
Halkın Sesi olarak, Pusula’nın meslektaşlarına attığı iftiranın ardından yaptığı hayati hatayı okurların takdirine bırakıyor, geçmiş olsun diyoruz. 

Öte yandan bilgi kirliliği yüzünden 5 gazeteciyi hakim önüne çıkaran Cumhuriyet Savcılığının Pusula Gazetesi hakkında nasıl bir işlem yapacağı merak ediliyor!