Halk Otobüsü işletmecisi Akın Kavi’nin, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın iftira atması halinde 1,5 milyon destek vereceği iddiası bugünkü Sözcü gazetesinde genişleye buldu. Kavi, eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çaplayan’ı hedef alan haberler ve iftiraları kabul etmediği için halk otobüsleri sorununun bu aşamaya geldiğini söyledi. İşte o haber: 

Zonguldak'ta 17 yıldır belediye bünyesinde özel halk otobüs İşletmeciliği yapan Akın Kavi, yaklaşık 10 günce pandemi nedeniyle girdiği ekonomik sıkıntılara dayanamayarak 19 mahalleye yapılan tüm seferleri iptal edip kontak kapattı. Sahibi olduğu televizyon kanalına çıkan Kavi, AKP'li Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle otobüs işletme sahiplerine yapılacak yardımı vermediğini ileri sürdü. Alan iddialarını şöyle sürdürdü:
TELEFONLARA ÇIKMIYOR
“Belediye Başkanı Alan, bana ‘Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın 3 yeğeninin işe alınmasıyla ilgili haberleri, AKP İl Başkanı Zeki Tosun ile eski Merkez İlçe Başkanı
Mustafa Çağlayan'ın yaptırdığını söyle, 3 gün sonra pandemi yardımı olarak 1.5 milyon hesabında' dedi. Bu teklifi kabul etmediğim için o günden itibaren diyaloğu kesen Alan, telefonlarımıza çıkmamış randevu talebimize yanıt vermemiştir. Şirketimiz tüm iyi niyetini göstererek araçlarının tamamını pandemi sonuna kadar belediyeye ücretsiz tahsis etmeyi önermiş, ancak bu talebine de karşılık bulamamıştır.”