AKP Ereğli Gençlik Kolları Üyesi İsmail Korkut Kumaş'ın, Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan’a yönelik iğrenç ve insanlık dışı tehditlerin yankısı sürüyor.

Halkın Sesi'nin dünkü manşetinde gündeme getirdiği korkunç tehditlerle ilgili ülkedeki savcı ve hakimlerin nasıl bir hukuk işleteceği merak konusu olurken, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, çirkin saldırıyı kınadı. 

İsmail Korkut Kumaşla ilgili yargıyı göreve davet eden Yavuzyılmaz, twitter üzerinden şu açıklamayı paylaştı:

“Şahsınızda tüm kadınlara karşı yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Bugün Kdz. Ereğli Başsavcımızla görüştüm. Saldırgan tweetleri İstanbul'dan attığı ve orada bulunduğu için yetkisizlik nedeniyle dosyanın İstanbul adliyesine gönderildiği bilgisini aldım. Konunun takipçisiyiz.”

NE DEMİŞTİ?

AKP Ereğli Gençlik Kolları Üyesi İsmail Korkut Kumaş, Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan’ı “15 Temmuz'da Fırsatı Kaçırdık. Seni Cariyem Yapacağım” demişti.
 AKP Zonguldak Ereğli Gençlik Kolları üyesi olduğu iddia edilen İsmail Korkut Kumaş, Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan'a Twitter hesabından  "15 Temmuz’da fırsatı kaçırdık, tekrarı olursa seni cariyem yapacağım Beyza" diyerek cinsel saldırı tehdidinde bulundu. Kumaş’ı sosyal medyada ifşa eden genç kadının isyanı Türkiye genelinde gündem oldu. Tufan tehdidi, "Bak sen, fırsatı kaçırmış, beni cariyesi yapacakmış. Sorsan kendini Müslüman olarak tanımlayan ama milletin namusunda ırzında gözü olan bu sapıkları görün diye paylaşıyorum." sözleriyle duyurmuştu. 

ZEKİ TOSUN’A ÇAĞRI YAPTI

“Ülkede ortalık karışsın da milletin karısına kızına, malına namusuna çökelim diye bekleyen şerefsizler…." diye devam eden Tufan, sesini AKP yönetimine de duyurma çalışarak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı, AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’u ve AKP’nin Ereğli Gençlik Kolları’nı etiketledi ve "Şahıs AKP Zonguldak Ereğli Gençlik Kollarındanmış. Teşkilat üyelerinizin ahlakı takdire şayan" yorumunu yaptı.

'CUMHURİYETİMİZE KİN KUSUYORLAR'

Tufan, paylaşımında "Milli bayramlarımızı yasaklıyorlar, Türk olduğumuz için bizi sokaklarda öldürmekle tehdit ediyorlar, Devletimize, kurucusuna ve Cumhuriyetimize kin kusuyorlar, @ismailkorkutkm gibi namusumuza ırzımıza namusumuza göz dikiyorlar. Neyin içinde olduğumuzu hala anlamıyor musunuz?" ifadelerini kullandı.