Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve TTK’nın ortaklaşa olarak yürüttüğü Üzülmez Toplu Konut Projesi’nin birinci etap yapım ihalesinde tarih kesinleşti
İHALE 31 AĞUSTOS’TA

TTK ve TOKİ’nin ortaklaşa olarak yürüttüğü ve AKP’nin seçim beyannamesi içersinde olan Üzülmez Konut Projesi’nin ihale tarihi kesinleşti. AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, işin yapım ihalesinin 31 Ağustos tarihinde yapılacağını açıklarken, birinci etap içerisinde 766 konut olacağını ve doğa dokunun bozulmaması amacıyla bölgede bulunan asırlık çınar ağaçlarına zarar verilmeyeceğini söyledi.
Karaduman müjdeyi basın toplantısı yaparak bildirirken, “Zonguldak çarpık bir yapılaşmaya sahip bir kent ve bundan kurtarıp kentsel dönüşümle birlikte doğal güzelliklerle ve coğrafyayla bir yaşam merkezi olacağını ifade ediyoruz. Otoparkların ve sosyal donatıların olduğu, içinde 1 adet camii olan, sportif alanların hazırlanacağı, çocuklar için oyun parklarının yapılacağı bir bölge olacak” dedi.
İÇİNDE CAMİİ VE SPOR ALANLARI DA OLACAK
Karaduman yaptığı açıklamada, projenin detaylarından da bahsederek, “Zonguldak’ımızla ilgi önemli bir projenin aşaması başlamak üzere. Çınartepe ve Baştarla mahallemizde TTK ve TOKİ işbirliğiyle konut çalışmaları başlamıştı. Bununla ilgili defalarca Ankara’ya gittik geldik ve Milletvekillerimiz hak sahipleri elinden gelen gayreti gösterdiler. Bizde ilçe başkanı olarak bu konuya sahip çıkıp hayata geçme noktasında elimizden geleni yaptık. Değişik problemlerle karşılaştık ama son aşamaya geldik. En son ziyarette milletvekili Ulupınar ile TOKİ Başkanımızı ziyaret ettik. Hızlı bir şekilde Zonguldak halkının ve hak sahiplerinin projeyi beklediği söylemiştik. Hızlandırma noktasında çok önemli bir aşama kat ettik. 2500 üzerinde konut yapılacaktı fakat yeşil alan dokusunun korunmasını istedik. Çünkü üzülmez bölgesi doğal güzellikleriyle Zonguldak’ı yansıtan bir yer o sebeple konut sayısında düşme oldu. Asırlık çınar ağaçları tescillendi ve korumaya alındı. Bizlerin TOKİ’ye sürekli gidip gelmesi kamuoyunda da ne zaman hayata geçeceğini önümüze koyuyordu. 31 Ağustos tarihiyle birlikte ihale yapılacak. En son ziyarette de sürenin kısa olmasını istemiştik. 31 Ağustos tarihinde ihale yapılacak. Ondan sonra itiraz vs. olmazsa bu yıl içinde TOKİ başlamış olacak. 2 etaptan oluşuyor. Şuanda ihaleye çıkacak olan yer 1. Etap. Bunun içinde 766 konut yapılacak 1 tane camii ve 4 tane ticaret merkezi olacak. Çevre düzeni ve altyapısı da bunun içinde olacak. 2. Etapta bu konutlar yapılırken çalışma başlamış olacak. Bu proje Zonguldak’ın yüz akı olacak. Zonguldak çarpık bir yapılaşmaya sahip bir kent ve bundan kurtarıp kentsel dönüşümle birlikte doğal güzelliklerle ve coğrafyayla bir yaşam merkezi olacağını ifade ediyoruz. Otoparkların ve sosyal donatıların olduğu ve camii sportif alanların olduğu, çocuklarını oyun parklarına gönderebileceği bir yer olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde Zonguldak belediye başkanımızı da ziyaret edip kentsel dönüşüm raporunu teslim edeceğiz. TOKİ projesini de kendisiyle paylaşacağız. Projenin Zonguldak ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
“BELEDİYE PROJENİN HİÇBİR YERİNDE YOK”
Yapılacak olan projede Zonguldak Belediyesi’nin hiçbir katkısının olmadığını ve belediye projeye dahil olsaydı belki şimdi hak sahiplerine konutların teslim edilebileceğini de söyleyen Karaduman, “Belediye bu projenin hiçbir tarafında olmadı. Biz bunu defalarca ifade ettik. Secaattin Bey zamanında başlayan bir projeydi. Belediye TTK ve TOKİ 3’lü protokol vardı. Biz belediyeyi kaybettikten sonra 2009 yılından bu yana projeden elini çekti. TOKİ ve TTK arasında bu proje devam etti. Belediye de bu zaman kadar projenin içinde olsaydı şimdiye binalar bitmişti. Belediyelerin olmadığı projelerde hep zorluk çekiyoruz. Zonguldak’a yapılan tüm hizmetlerde belediye anlamında sıkıntı oluyor. Çaydeğirmeni Belediyesi 3 etap bitirdi, Devrek ve Gökçebey TOKİ konutlarına başladılar. Bu projeler hayata geçerken bütün belediye başkanlarımız Ankara’da takip ederek hız bir şekilde hayata geçirdiler. Biz üzerimize bir vazife aldık ve Zonguldak halkına hayırlı bir hizmet için çalışıyoruz. İhaleye çıkıldıktan sonra itiraz olmazsa proje hemen hayata geçecek. Detaylar önümüzdeki günlerde belli olacak. 31 Ağustos’tan sonra itiraz gelmezse 2 ay içinde yapım aşaması başlanacak. Bu yıl içinde yapım aşaması başlayacak” şeklinde konuştu. (Umut ERSES)