İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek üyeleri son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

Son günlerde yaşanan ve birçok vatandaşın hayatını kaybettiği terör olaylarına bir tepki de Zonguldak İHH’den geldi. Madenci anıtı önünde toplanan dernek yönetimi ve üyeleri “Farkındayız” yazılı pankart açarak yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.
Yaşanan terör olaylarına tepki gösteren ve yaşanan terör olayları sonrası hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı dileyen İHH Zonguldak Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Altundal; “Yüzlerce yıldır bu topraklarda hakim olmuş İslam ve İslam ile şekillenmiş bu toplumlar, İslam’ın telkin ettiği kardeşlik çerçevesinde bir ve birlikte yaşamıştır. Ne zaman ki biz asıl kimliğimizden koptuk, yüzümüzü ve aklımızı bizim hiçbir zaman dostumuz olmayacak batıya döndük, o günden beri rahat ve huzur yüzü görmedik. Yurt içi, yurt dışından teröre destek verenleri, terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Ankara saldırısı daha önceki hain saldırıların hedeflerini, bu saldırıyı gerçekleştiren kuklaların ve arkasındaki kuklacıların neyi amaçladığını biliyoruz. Oynanan oyunların farkındayız ve bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz biriz bir aradayız. Bu bağlamda insanımızın sağduyusuna güvendiğimizi belirtir hain saldırıda yaşamanı kaybedenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine ve sevenlerine sabırlar dileriz” dedi.