Zonguldak İHH Yetim Birimi, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine katkıda bulunan koordinatörler ve okul idarecileri ile bir araya geldi.
Zonguldak İHH Yetim Birim Sorumlusu Mevlüt Kesin, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var “ projesine katkıda bulunan koordinatörleri ile okul idarecileriyle bir araya geldi. Yetim Dayanışma Günleri Kapsamında “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var “ projesine katkı sağlayan Okul İdarecilerine Zonguldak İHH tarafından plaket töreni düzenlendi. Zonguldak Öğretmenevinde düzenlenen Plaket programına İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Sabit Memiş, İHH Zonguldak Temsilcisi İlyas Yazıcı, AR-GE Koordinatörü Murat Kapıcı, Okul Müdürleri ile idareciler katıldı.
"BU YIL ALTINCISI DÜZENLENİYOR"
Programda konuşma yapan İHH Zonguldak Yetim Birim Sorumlusu Mevlüt Kesin, Zonguldak genelinde 238 Yetime sahip çıktıklarını belirttiği konuşmasında, şu açıklamaları yaptı:
“Bu yıl altıncısını gerçekleştireceğimiz Yetim Dayanışma Günleri’nde 636 proje ile Türkiye dâhil 45 ülke ve bölgede 200 binin üzerinde yetimin yüzüne gülücükler kondurmaya var mısınız? Yeniden diriliş, yeniden bismillah! diyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından altıncı kez düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri programı ile 12 bine yakını Türkiye’nin 75 farklı şehrinde olmak üzere dünyanın 56 ülkesinde 80 bine yakın yetim çocuğu Yetim Hamilik Sistemi ile sürekli destek kapsamına alan ve dünyanın 100’ü aşkın ülkesinde 800 bine yakın yetime dönemsel destekler sunan, 27 yetimhanede 2,200’ü aşkın yetimi üniversite tahsillerinin sonuna kadar takip eden İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri programı ile yeniden Türkiyeli hayırseverler ile dünyanın yetim çocuklarını bir araya getiriyor. Eğitim, sağlık, kültürel destek, sosyal yardım ve kalkınma projeleri ile dünyanın 45 farklı ülkesinde 273’ü Türkiye’de olmak üzere 636 proje ile 204 bini aşkın yetim yavrumuza ulaşma hedefliyoruz. Yetim Dayanışma Günleri 1 Mart ile başlayıp 31 Mayıs’a kadar devam edecek ve hem yetim çocukların yaşadıkları ülkelerdeki sorunları dünyaya duyurma hem de yetim çocuklarla ilgili daha planlı ve sistemli destek projelerinin devletler nezdinde de hayata geçirilebilmesi için önemli bir vesile olacak. Bu kapsamda Zonguldak’taki çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan ve katkılarını esirgemeyen siz değerli idarecilerimize teşekkürlerimizi sunuyor, Yetim Çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Kesin, Zonguldak’ta 238 yetimin ellerinden tuttuklarını ifade ederek "İnşallah üç ay içinde yetimlerimiz ile birçok etkinliğe imza atacağız" dedi.