Çaycuma’da 15 Temmuz anma etkinliği sonrasında alan çöp yığınıyla kaplanırken, daha önce uçurtma şenliği yapan Eğitim-Sen’liler alanı tertemiz yapmıştı 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabında “Nöbetçilerden bize kalan” başlıklı bir video yayımladı. Çaycuma’da, 15 Temmuz akşamı yapılan anma toplantısının ardından, bir gecelik demokrasi nöbeti de tutulan Cumhuriyet Meydanı’nda, 16 Temmuz sabahı çekildiği anlaşılan yaklaşık üç buçuk dakikalık videoda etkinlik sonrası meydanın çöplerle kaplanmış hali görünüyor. Paylaşımın altına yorum yapan pek çok vatandaş durumu kınayan cümleler yazarken, alanın belediye ekiplerince sabahın erken saatlerinde temizlediği öğrenildi. 

EĞİTİM-SEN’LİLER ALANI TEMZİLEMİŞTİ

Öte yandan, OHAL kararnamesiyle kamudaki görevinden ihraç edilen Eğitim-Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, 4 Haziran’da, Çaycuma’da düzenledikleri uçurtma şenliği sonrasında, Eğitim-Sen üyelerinin alanı temizlerken çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir gönderiyi, “Çevreyi temiz tutmak bir bilinç işidir. Önceki uçurtma şenliklerinde olduğu gibi bu yılki uçurtma şenliği sonrasında da Eğitim Sen'li öğretmenler, şenliğe katılan çocuklar ve veliler tarafından şenlik alanı temizlendi” şeklinde ifadelerle yayımlamış, Başkan Kantarcı da “teşekkür ederiz” yorumuyla gönderiyi takipçileriyle paylaşmıştı. Fotoğrafların altına pek çok Çaycumalı beğenilerini ifade eden yorumlarda bulunarak, Akyol’a teşekkür etmişti. Halkın Sesi iki görüntüyü kamuoyunun ilgisine sunuyor, yorumu okura bırakıyor. (Begüm Burçak Günay)