Muhalefetteki Çaycuma Belediyesi halkını ücretsiz taşıyor, iktidar partisine mensup Kozlu Belediyesi, zam üstüne zam yaparak halkını usandırıyor

                                                                                                                                                                                    

Kamuoyu, Kozlu Belediyesinin taşımacılık hizmetine yeni bir zam daha yapmasının şaşkınlığını yaşıyor. Küçücük otobüslerde, balık istifi yolcu taşıyan Kozlu Belediyesi, 5 kilometrelik yolda, kimi zaman 40-50 kilometreye ulaşan güzergahlarda taşımacılık yapan Ankara, İstanbul, İzmir gibi metropol kentlerle fiyat yarıştırıyor. Belediye özel bir şirket aracılığıyla işlettiği Zonguldak-Kozlu, Zonguldak-Fatih Sitesi, Zonguldak-Tıp Fakültesi gibi hatlarda, başka bir ulaşım aracının çalışmasına izin vermiyor. Seçeneksiz kalan vatandaşlar da çoğu zaman eziyete dönüşen yolculuklarını, özel halk otobüsleriyle yapmak zorunda kalıyor. Kozlu’da yaşayan vatandaşlar, ulaşım için,kilometre ve yol kalitesi hesabı yapıldığında Kilimli ve Zonguldak’taki vatandaşlara göre, çok daha fazla ücret ödüyor.

 

ÇAYCUMA’DA HER AY 40 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINIYOR

İktidarın her türlü nimetinden yaralanan AKP’li Kozlu Belediyesi taşımacılığa zam üstüne zam yaparken, CHP’li Çaycuma Belediyesi her ay kendi nüfusundan fazla vatandaşını ücretsiz taşıyor. Çaycuma’ya bağlı 83 köyden günde ortalama 200 minibüs geliyor. Gelen minibüsler, ilçe girişinde, Köprübaşı diye anılan mevkide oluşturulan köy minibüs termalinde park ettiriliyor. Kent içinde işi olan vatandaşlarsa, buradan ücretsiz olarak taşınıyor. İlçe merkezinin etrafında oluşturulan ring hattı sayesinde vatandaşlar Çaycuma’nın her yanına ulaşabilirken, hizmetten çevrede yaşayan binlerce vatandaş da yararlanıyor. Çaycuma Belediyesi bu hatta her ay 40 bine yakın vatandaşını taşıyor.

 

HEM TRAFİK KAOSU, HEM DE YARATTIĞI KİRLİLİK SONA ERDİ

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “İlçemizin 83 köyü var. Buralardan, her gün, yaklaşık 200 minibüs geliyor. Cuma günleri bu sayı çok daha fazla artıyor. Bu araçlar, önceden, kent merkezinde gelişigüzel park ediyor, bu da büyük bir trafik kaosu yaratıyordu. İçine her türlü sosyal imkânıda sağlayarak oluşturduğumuz köy terminalinde,araçların düzenli şekilde park etmelerini sağladık. Kent merkezinde işi olan vatandaşlarımızı ise bir ring hattındaücretsiz olarak taşıyoruz.. Hizmetten o çevrede yaşayan vatandaşlarımız da yararlanıyor. Hem trafik kaosu, hem de yarattığı kirlilik sona erdi200-250 aracı dolaşımdan çıkararak Çaycuma’ya nefes aldırdık” dedi.

 

YALNIZCA ÇAYCUMALILARA DEĞİL TÜM İNSANLIĞA HİZMET EDİYORUZ

Ücretsiz taşımacılığın bunula sınırlı olmadığını da söyleyen kantarcı, “Ayrıca, kent merkezinde oldukça büyük bir alanı yayalaştırdık. Bu alanın her iki ucunda otoparklarımız var. Bu otoparklar arasında da mini tren ve golf aracıyla ücretsiz taşımacılık yapıyoruz. Aracını otoparka bırakan vatandaş, yaya alanı içinde keyifle yolculuk yapıyor. Araç değil, insan odaklı bir bakışla kentimizi inşa ediyoruz. Çaycuma’yı otomobillerin istilasından kurtarıp vatandaşlarımızın özgür dolaşımına bırakıyoruz. Egzoz kirliliğini de en aza indirerek, yalnızca Çaycumalılara değil tüm insanlığa hizmet ediyoruz” dedi.

(Yasemin Sarı)