Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde AK Parti Teşkilatı’nın Kasım ayında yapılacak olan olağan kongresi öncesi delege seçimleri yapılmaya başlandı.

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar kongrelere tek adayla gidileceğini belirtirken, genel merkezin henüz adayı belirlemediğini söyledi. AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı’nın Kasım ayında yapılacak olan olağan genel kurulu öncesi delege seçimleri bugün sabah saatlerinde parti binasında yapılmaya başlandı. Yarında devam edecek olan seçimlerde 401 delege tespit edilecek. Zonguldak ve ilçelerindeki kongre süreciyle ilgili olarak açıklama yapan Uçar, genel merkezin il ve ilçelerde kongrelere tek adayla gidilmesi kararı aldığını dile getirdi. Genel Merkezin henüz ilçelerde kongreye aday olarak gidecek isimleri belirlemediğini belirten Uçar, öncelikle mevcut ilçe başkanları ile devam edilip edilmemesine karar verileceğini ifade etti. Kendisinin daha önce il başkanlığına yeni bir isim gelmesi yönünde açıklaması bulunduğunu hatırlatan Uçar, nihai kararın genel merkez tarafından verileceğini söyledi.

DELEGELER NASIL BELİRLENİYOR?

Uçar açıklamasında şunları söyledi; “Bugün ve yarın 8 tane ilçemizde ve dört tane beldemizin delege seçimleri yapılıyor. Bu delege seçimlerinde özellikle genel merkezin A-B-C diye ayırmış olduğu bir takım kıstaslar var. Bu kıstasların bir şekilde delegelerin seçilmesi delege tespit edilmesi üzerinde hassasiyetle duruluyor. Onlarda nedir A grubunda mahalle başkanlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımız sandık başında görev almış arkadaşlarımız. B kriterinde il yönetiminde ana kademede görev yapan, gençlik kollarımızda, kadın kollarımızda görev yapan ayrıca milletvekillerimiz, eski ilçe başkanlarımız, il başkanlarımız yani C kriterinde de sivil toplum örgütlerimizden bize emek vermiş katkı sağlamış arkadaşlarımızın C’ye yazılması talimatı verildi. Kıstaslara bu kriterlere uygun bir şekilde ilçe başkanlarımız delegelerini yaptılar tek liste halinde bugün ve yarın seçimleri yapılacak, delegelerimiz de netleşecek.”

İLÇE BAŞKANI ADAYLARI NETLEŞMEDİ

Uçar ilçe başkan adaylarının isimlerinin belirlenip belirlenmediği yönündeki soruyu ise “Hayır. Genel merkezimiz bununla ilgili en son geçen hafta Çarşamba, Perşembe günü bölge milletvekilleriyle görüştüler. Sadece Zonguldak değil diğer ilçeler içinde aynı şey geçerli. Onlarında düşüncesini aldıktan sonra nihai kararlarını bu hafta içerinde verip, kararlarını arkadaşlarımıza tebliğ edecekler. Ya “devam ediyoruz sizinle” diyecekler ya da “yeni bir isimle devam edeceğiz” diyecekler onlara” şeklinde yanıtladı. Genel merkez yönetiminin ilçe başkanlığı için öncelikle üç isim belirleyeceğini ve ilçe başkanı adayının da bu üç isim içerisinden seçileceğini ifade eden Uçar, şu ana kadar Ereğli, Çaycuma, Devrek ve diğer mevcut ilçe başkanlarının görevlerine devam edip etmeyecekleri yönünde bir karara varılmadığının altını çizdi.

İL BAŞKANLIĞINA YENİ İSİMLE DEVAM EDİLMELİ

14 Şubat 2015 tarihinde yapılması planlanan il kongresinin genel seçim tarihi, nedeniyle 9 Şubat’a çekileceğini belirten Uçar, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da yanıtladı. Uçar açıklamasında “Genel merkez il kongreleriyle ilgili “ilçeleri bitirelim, illerle ilgili değerlendirmeyi yapacağız” dediler. Nihai bir karar vermedi genel merkez. Burada şunu diyebilir genel merkez “kardeşim devam ediyorsunuz ya da oturun oturduğunuz yerde veya istifa edebilirsiniz diyebilir. Bu konuda ilçeler bitmedikten sonra illerle ilgili genel merkez herhangi bir karar vermedi. Ben kendi adaylığımla ilgili fikrim bu dönem yeni bir isimle, yeni bir arkadaşımızla devam edilmesi. Ama tabi bu konuda biliyorsunuz; bu sadece bizim partimizde sizin kendi kişisel düşüncelerinizle değil istişare ederek fikirler alınarak karar veriliyor. O yüzden genel merkeze düşüncemizi ilettikten sonra genel merkezin takdirine bırakacağız” dedi.