CHP eski İl Başkanı Halil Furat, parti içerisindeki sorunların basın önünde yapılmaması gerektiğini ve bunun sebebinin ise İl Danışma Kurulu Toplantısı yapılmadığı belirterek;

“İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın yapılması gerekiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un CHP içerisindeki sorunları dile getirmesi ve AKP’yi eleştirmesinin ardından CHP eski İl Başkanı Hali Furat’tan cevap geldi… Furat, parti içerisindeki konuların basın önünde konuşulmasının CHP’ye zarar vereceğini belirterek, “Bunun başlıca sebebi ise İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın ertelenmesinden kaynaklanıyor. Buradan İl Başkanımıza sesleniyorum;  bir an önce İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın yapılması gerekiyor.  Bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak bekliyoruz” dedi.

“YARA KAŞIMA GİBİ OLMAMALIDIR”

İç tartışmaların basın önünde yapılmasının yanlış olduğunu ifade eden Furat, “İlk önce Zonguldak halkının ve Türk halkının yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın ülkemizin geçen yıl gibi karanlıklar içinde yaşamaması için umutlar diliyorum. Terörü ile gelişen toplumsal olayları ile çok kötü bir yıl geride bıraktık. Şu anlaşılmıştır ki; Türkiye, siyasal anlamda Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok daha fazla ihtiyacı vardır. Bu nedenle, CHP’nin gerek yerel örgütleriyle gerekse genel merkez örgütlerine topluma önder olma beklentisi halkımızın birçoğunda yer bulmaktadır. Dolasıyla CHP belirli kademelerde görev yapan insanların, daha dikkatli ve hassas davranmaları gerekmektedir. Gerek yerel yönetimlerde yapılan aksilikleri gerek ise örgütsel yapılan eksiklikleri, örgütlerimiz kendi içerisinde değerlendirmesi gerekir. Ama bu bir kendi deyimleri ile yara kaşıma eskiyi yeniden dillendirme biçiminde olmamalıdır. Örgütlerin kendi içerisinde işleyişleri vardır.  Örgütler ilçe ve il başkanları nezdinde belediyelerini grup toplantıları da her şey konuşulur. Bu eksikler o grup toplantılarında değerlendirme yapılır ve ona göre rapor hazırlanır. Bunları basın önünde tartışmak Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratmaktan başka hiçbir şey ifade etmez. Geçmişte de bu hataları yaptık simdi de bu görevlerinde olan arkadaşlarımızın bu hataları yapmamaları temenni ediyorum. Çünkü toplum nezdinde güzel sonuçlar doğurmamaktadır. Görev başındaki arkadaşlarımızın, bu konuda daha hassas davranmaları gerekmektir. Bunun başlıca sebebi ise danışma toplantısının ertelenmesinden kaynaklanıyor. Buradan İl Başkanımıza sesleniyorum;  bir an önce toplantı yapılması gerekiyor.  Bunu bütün partiler olarak bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“SİYASİ HİYERARŞİ BUNU GEREKTİRİR”

Ebru Uzun’un AKP İl Başkanını eleştirmesi yanlış olduğunu ifade eden Furat “Bakın AKP İl Danışma Toplantısı, Ereğli’de ki Şehit arkadaşımızın olduğu güne gelmesine rağmen hatta bakanları gelmesine rağmen yaptılar. Dolasıyla bir an önce danışma toplantısı yapılarak iç sorunları çözmek adına önemli bir adım alırız. Bunlar yapılmadığı için basın önünde yapılamaya çalışılıyor. Buradan ilçe başkanımıza seslenmek istiyorum, AKP ile ilgili değerlendirmelerini tabi ki il başkanına yapılan değerlendirmeleri il başkanının yapması gerekiyor. İl başkanının hastalığı sebebiyle bazı açıklamaları ilçe başkanı yapmaktadır. Ama AKP il başkanına soru sorulacaksa bunu CHP il başkanının yapması gerekir. Siyasi hiyerarşi bunu gerektirir. Eleştiriler yapılacaktır. AKP’ye yapılacak eleştirileri haklı görüyorum ama parti içerisindeki Belediye Başkanına yapılan eleştirileri grup toplantısında yaparak toplum içerisine çıkmadan çözülmesi gerektiğini istiyoruz. Bir an önce İl Danışma Toplantısının yapılması ve parti içerisindeki sorunların burada tartışmasını istiyoruz” diye konuştu.

Aycan KARADAĞ