Zonguldak İl Genel Meclisi Şubat ayı 1. birleşimi yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan meclis açılış ve yoklamanın ardından önceki toplantının tutanak özeti okunup onaylandı.
Daha sonra gündem maddelerine geçildi. İlk olarak Alaplı ilçesi Demirciler köyünde orman içinden geçen su şebeke hattının bakım onarım ve izin alımıyla ilgili komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

İl Genel Meclisi Üyesi Burhanettin Çakır, elektrik kesintilerini gündeme getirerek, halkın mağdur olduğunu söyledi. Çakır'a görüşüne destek veren AKP Grup Başkan Vekili İsmail Terzi de "Elektrik kesintileri nedeniyle birçok hastanın solunum cihazı çalışmadı. Bu nedenle hastalara ulaşmak için Özel İdare ekipleri çok yoğun mücadele gösterdi. Ana yollarla uğraşmakta gecikildi. Bu da kamuoyunda Özel İdare'nin karla mücadelede eksik kaldığı yönünde yanlış algı oluşturdu. Ama doğrusu bu değil. Yüklenici firma bir daha böyle kesinti yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır" ifadesini kullandı.
(Halkın Sesi)