Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanlığı için yapılan seçimde mevcut İl Genel Meclis Üyesi Necdet Karaveli yeniden başkan seçildi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Nisan ayı Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda başladı.

Toplantıda  İl Genel Meclisi Başkan seçimi, 1. Başkan vekili seçimi, 2. başkan vekili seçimi, 2 Asil Katip üye seçimi ve 2 yedek katip  üye seçimi gerçekleştirildi.

AK Parti Grubundan Necdet Karaveli ve CHP Grubundan Mustafa Hayrettin Kartal’ın yarıştığı İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde, 19 oy alan Necdet Karaveli yeniden başkan seçildi. Hayrettin Kartal ise12 oy aldı.

Başkanlık seçiminin ardından Grup Başkan Vekilleri ve katip üyeler seçimine başlandı 1. Başkan Vekili seçiminde Ali Kemal Karaca 19 oy,  İhsan Korkmaz 12 oy aldı. 2. Başkan vekili seçiminde Adnan Tıska(19), Ramis Muslu(11) oy aldı.

Genel Meclisi Katip Üyelikleri seçimlerini AK Partili Filiz Ünal Sarsık ile Arif Sefercik aldıkları 19 oyla kazandı. CHP’li üyeler Ahmet Ali Mumcu ile Önder Topuz 12 oyda kaldı.

İl Genel Meclisi Yedek Katip Üyeliklerine AK Partili Serpil Özmen ile Necati Akyol 19 oyla seçildi. CHP’li üyeler Mehmet Aksoy 12, Nebahattin Yılmaz ise 11 oyda kaldı.

Yeniden başkan seçilen Karaveli yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“İl Genel Meclisimizin değerli üyeleri, Sayın Müdürlerim, değerli basın mensuplarımız;

Öncelikle bana bu görevi tekrar layık gören, başta İl Başkanımız, Milletvekillerimiz. İl Genel Meclisi grubumuz olmak üzere, İlçe Başkanlarım, Belediye Başkanlarım ve teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum. 5 yıldır meclis başkanlığım döneminde, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak Zonguldak’ımız adına güzel hizmetleri yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonrada elde ettiğimiz tecrübe ve bilgi birikimi ile hizmet alanımızda birlik ve beraberlik içerisinde ayrım gözetmeksizin aynı titizlik ve özenle hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm bu hizmetleri yaparken her zaman olduğu gibi uzlaşı ve istişare kültürünü ön planda tutmaya çalışacağız. Görev zamanımızda her ne kadar esas işimiz köylere alt yapı anlamında hizmet etmek olsa da Zonguldak noktasında eğitim, turizm, spor, tarım ve hayvancılık noktasında çok güzel işlere bu meclis ve İl Özel idare ile beraber imza attık. Bundan sonra da hem İl Genel Meclisimiz ve Hem de, Başta Sayın Valimiz, Genel Sekreterimiz olmak üzere İl Özel İdaresi personelimiz ile bütün işleri yapmaya gayret edeceğiz.

Hedefimiz her şeyden önce sürdürülebilir, standardı yüksek işleri halkımızın hizmetine sunmaya devam etmektir.

Değerli arkadaşlarım, bu zorlu ve onurlu görevi yaparken her birinizin desteğine her zamanki gibi ihtiyacım olacak. Her zaman ki gibi çalışmalarımızda yine uzlaşı kültürünü ön plana alarak sevgi ve saygımızı her zaman muhafaza ederek, en önemlisi birlik ve bütünlük içinde çalışmaya devam edersek, İl Genel Meclisimizin ve İl Özel İdaremizin bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı hizmetlerin devam edeceğine inanıyorum. Kanunun bize yüklediği sorumluluk bilinciyle, Zonguldak İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak;

8 ilçe, 380 Köy ve 713 bağlısıyla Zonguldak’ımızın gelişmesi ve kalkınması noktasında sorumluluklarımı en üst noktada tutarak, ekip ruhu ve birliktelik ile başaracağımıza inanıyor hepinize çok teşekkür ediyorum.”

HABER: ŞEBNEM SAKA