İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı 4. Birleşimi İl Özel İdaresi’nde Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşime ait toplantı ve tutanak özetinin okunup oylandığı mecliste 7 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste verilen Kozlu’ya bağlı köylere yapılması istenen futbol sahasıyla ilgili önerge Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne havale edildi.

Mecliste görüşülen Ereğli, Çaycuma ve Alaplı’ya bağlı 13 köyde yapılacak mezarlık çalışmalarıyla ilgili konun görüşülerek İmar Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken Çaycuma’ya bağlı Kalaycıoğlu Köyü’nde yapılması planlanan tarım ve hayvancılık amaçlı tesis alanı yapmak amacıyla hazırlanan uygulama imar planı ile ilgili Köylere Yönelik Hizmetleri, Çevre ve Sağlık, Sanayi ve Ticaret, İmar ve Bayındırlık ile Tarım Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

“HASSAS DAVRANILMALI”

 Mecliste gündem ile ilgili söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz kırsal alanda yapılan yatırımlarla ilgili gelen Çed raporlarının halkın rahatsız ettiğini belirterek, “Bu yatırımları tespit edilen yerlerle ilgili sorunlarla karşılaşmaktayız. Çed raporları geliyor olumlu oluyor. Orada yaşayan insanlarımızın sıkıntıları sürekli dile getiriliyor. Buna kesin çözüm getirilmesi gerektiğine inanıyorum . Önce her evin yanında boş bulana yere olumlu bir rapor verme kadar yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum. Kırsal alana çıktığımızda evlerin yanında bulunan boş yerlere çed  raporları geliyor. Biz de bu nedenle yatırımcıyla halk arasında kalıyoruz. Biz zorda kalıyoruz. Buna bir düzen gelmesi gerekiyor. Bunu yapması gerekende Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ilimizde uygun yerleri tespit edip yapılacak çiftliklerin buralara yapılması tavsiye edilmesi gerekir. Hiçbir zaman karşısında olmadık ama halkın sağlığının yapılacak olan çiftlik yatırımından daha önemli olduğun düşünüyorum. Bu çed raporu hazırlayanların daha hassas davranmaları gerektiğini söylüyorum.” dedi.

Aykut KARA