Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Selim Alan ve İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Vali Bektaş, Zonguldak’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında yeterli tenhalaşmanın sağlanamadığını söyleyerek, ilçeler arası girişlerin sınırlandırıldığını açıkladı. 

Toplantıdan satır başları: 

Pandemi kurullarımızı toplayarak görüşme yapıyoruz. İki konuda genel çerçevenin biraz daha daraltılmasını arkadaşlarımız uygun gördüler. Bütün gayretlerimize rağmen Zonguldak'ta fena değiliz ama bazı ilçelerimizde ana bulvarlarda tenhalaşmayı istediğimiz düzeyde yakalayamadık. Bunu yakalayamadığımız sürece bunun önüne geçebileceğimizi düşünmüyoruz. Bizim bilim kurulumuzun da tek istediği şey izolasyon. Bunu yapmadığımızda bu işi başaramayacağımızı söylüyorlar. Bunun önüne geçmek için pandemi kurulu bu geceden başlayarak 14 gün süreyle ilçeler arası geçişlerde ilimiz giriş çıkışlarındaki şartlar dahilinde geçişleri sınırlama kararı aldık. Yani Düzce'den, Bartın'a girerken ya da çıkarken hangi şartlar aranıyorsa, Ereğli'den Zonguldak'a gelirken, Devrek'ten Zonguldak'a gelirken aynı şartlar aranacak.

İl genelinde bütün pazarları 14 gün süreyle kapatılmasına karar verildi. Pazarcının sattıkları ürünleri vatandaşın ayağına getireceğiz. Pazarların yerine belediyenin gözetiminde pazarcıları belli yerlerde sokaklarda pazarcılık yapacaklar. Buda pazarcıların maddi kaybını bir miktar karşılayacak.

Ticari İl Müdürlüğü ekipleri ve zabıtalar marketleri denetleyecekler.

Caddelerde 3-5 kişi volta atarsa ceza yazılacak. Marketlere, pazarlara ve bankalara maskesiz giriş olmayacak.

TKK 15 gün süre ile kapattı. TTK Genel Müdürümüzle de görüştük. Maden ocağını kapatmak demek komple kapatmak değildir. İçinde bir kısım işçi oluyor. Özel ocaklar da aynı. Ama yüzde yüz çalışan yok. ÇATESdaha açılmadı. Çok yüklenmiş bir çalışma yok."

Öte yandan Tıp Fakültesinde maske ihtiyacı ile ilgili gazetemizde çıkan habere de açıklama yapan Vali Bektaş, "Tıp Fakültemizi yöneten kurumlar var. Kime hangi tür maske verilmesi gerekir diye kararlar var. Bizden istedikleri her şeyi veriyoruz. Daha başka talepleri varsa onlar kusura bakmayacaklar. Hesabını yapıyor biz ona göre gönderiyoruz. Sağlık Bakanlığımızın  her türlü ihtiyacı karşılıyoruz. Bunlar kabul edilemez. Türkiye sağlık sektörü bu mantıklı yönetiliyor" dedi.