Boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurulan GMİS Genel sekreteri Hakkı Arslan, polise verdiği ilk ifadesinde:

“İlk eşimin ahı tuttu”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Arslan boşanma aşamasında olduğu eşi Hülya Arslan tarafından tabancayla vurularak yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Hakkı Arslan ilk ifadesinde, “İlk eşimin Ahı tuttu” diye ifade verdiği öğrenildi.

Olay, sabah saatlerinde Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçı Caddesi üzerindeki Huzur Apartmanı’nda meydana geldi. İddialara göre Genel Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Arslan (51) ile boşanma aşamasında olduğu eşi Hülya Arslan (46) arasında belirlenemeyen nedenden dolayı tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Hülya Arslan, Hakkı Arslan'ı evde bulanan tabanca ile vurdu. Arslan, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kalçası ile iki bacağında mermi bulunduğu öğrenilen Hakkı Arslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis olayın sebebini araştırıyor.

Hülya Arslan, ise şoka girdiği için ambulans ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne kaldırılarak tedavi altında alındı.

Bu arada Hülya Arslan ile Hakkı Arslan'ın 2011'de evlendiği ve her ikisinin de ikinci evliliği olduğu öğrenildi.

Hakkı Arslan'ın polise verdiği ilk ifadesinde eşi ile tartışma çıktığını iddia ederek, “Çıkan tartışma sonucu eşim beni vurdu. İlk eşimin ahı tuttu” dedi.

Hülya Arslan'ın da ifadesinde, eşinin eve alkollü geldiğini ve tartışmaya başladıklarını öne sürerek, “Eşim tarafından darp edildim. Olayı fazla hatırlamıyorum. Bir anda sinir kiriz geçirdim.” dediği öğrenildi. Barış DOĞAN