Zonguldak’ta İmam Hatip mezunları İlim Yayma Cemiyeti ve İmam Hatip derneğinin düzenlediği kahvaltıda buluştu.
Zonguldak Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıya İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, İmam Hatip Derneği Başkanı Ali Tırkız, Öğretmenler, Eski Mezunlar, Öğrenciler ve davetliler katıldı. Gerçekleşen kahvaltıda eski mezunlar ve öğretmenler bir araya geldi.
Programda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız “Bugün Zonguldak İmam Hatip Lisesinde okuyup mezun olan veya okumakta olup İlim Yayma Cemiyeti’nden ve İmam Hatip Derneği’nden burs alarak eğitimlerine devam eden öğrencilerimize kahvaltı programı düzenledik. Aynı zamanda İmam Hatip Derneğinin ve İlim Yayma Cemiyeti’nin yönetim kurulu üyeleri ile arkadaşlarımızı tanıştırmak istedik bugünde İlim Yayma Cemiyeti’nin toplantısı var arkadaşlarımız ile birlikte kahvaltından sonra toplantıya katılacağız. Burada eğitimleri sırasınca derneğimizden ve vakfımızdan burs alarak veya maddi destek görerek okuyan öğrencilerimizi bir hal hatır edelim bir araya gelelim istedik. Bu arkadaşlarımızdan bazıları öğretmen oldu bazıları ise başka yerlerde çalışıyorlar onlarla birlikte dönüp tekrar bu desteklere hizmet sağlamaları için zincirin kopmaması adına böyle bir etkinlik düzenledik. Ben düzenlediğimiz etkinliğe katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Diğer ihtiyaç sahipleri öğrencilere burs sağlamak adına kahvaltıyı düzenlediklerini söyleyen İmam Hatip Derneği Başkanı Ali Tırkız “Bugün İlim Yayma Cemiyeti ve İmam Hatip Derneğinin burs verdiği öğrenciler uzun süreden sonra tekrar bir araya geldik. Derneklerimize katkı sağlayıp diğer ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize burs sağlamak adına istişarelerde bulunduk” dedi. 2008 Yılında Zonguldak İmam Hatip Lisesinden mezun olan ve şuan da Bartın’da din görevlisi olarak görev yapan Mücahit Oruç böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Bizleri buraya davet ettikleri için ben kıymetli hocalarıma teşekkür ediyorum. Ben 2008 Yılında Zonguldak İmam Hatip Lisesinden mezun oldum. Yıllardır görmediğimiz hocalarımızı ve arkadaşlarımızı bu vesileyle görmüş olduk. Bizler birçok sıkıntılardan geçerek bu görevlere ulaştık ben Bartın’da din görevlisi olarak görev yapıyorum. Aramızda araştırma görevlisi ve öğretmen olarak çalışan arkadaşlarımız var. Geçirdiğimiz bu sıkıntılı dönemlerde en çok yanımızda olan İbrahim Cansız hocama ve Ali Tırkız hocama çok teşekkür ediyorum” dedi.