Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Toplaoğlu, Zonguldak’ta ev kiralarının astronomik rakamlarda olduğunu ifade ederek bir an önce önlem alınmasını istedi.
Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Toplaoğlu, normal piyasa değeri olan 300-400 TL olan evlerin üniversite kenti olması sebebiyle 500-600 TL’ye kiraya verildiği ifade etti. Bu durumun insafsızca olduğunu ve alınan kiraların çoğunun vergi dışı tutulduğunu söyleyen Topaloğlu, “Biz zaman zaman basın aracılığıyla Zonguldak’ta kiraların yüksek olduğu söylüyoruz. Zonguldak özellikle öğrencilerin yoğunlaşmasıyla birlikte kiralar astronomik rakamlara ulaştı. Normal piyasa değeri olan 300-400 TL olan evlerin 500-600 TL verilmekte bu konuda ilin yetkilileri hiçbir önlem maalesef almamakta. Bu alınan kiraların çoğu vergi dışı tutulmakta bu konuda denetimler maalesef yetersiz kalmaktadır. Biz ev sahiplerine ve kent yöneticilerine özellikle sesleniyoruz. Kentimizin özellikle öğrenci kenti olması nedeniyle kentimize gelen öğrencilerin daha çağdaş bir ortamda yaşamaları daha mutlu olmaları için bu kiraların daha rayiç bedellerine çekilmeli hatta bunu konuda belediyelerimiz mahallelerde ev standartlarına göre fiyat belirleme yoluna gitmeleridir. Aksi halde kentimize gelen öğrenciler buradan kaçmaya ve buna bağlı olarak öğrenci sayısı azalacaktır. Bu sadece öğrenci ile alakalı değil kentimize gelen kamu görevlileri bir an önce buradan kaçmanın yolunu aramaktalar. Çünkü Zonguldak gerçekten pahalı bir kent özellikle kiralar açısından çok pahalı bir şehir diye düşünüyorum. Sizin aracılığınızla bir kez daha sesleniyorum. Lütfen kiraları makul seviyelere çekin” şeklinde konuştu.
“ÖĞRENCİ BAŞINA KİRA ALINIYOR”
Zonguldak BEÜ okuyan öğrencilerin kiraların yüksek olması nedeniyle maddi anlamda öğrencilere çok büyük getirdiğini bundan dolayı öğrencilerin evde 4 kişi kaldığı takdirde kira fiyatının daha da arttığını söyleyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Toplaoğlu, “Özellikle öğrencilerin kaldığı evlerde öğrenci başına kira alınmakta yani evde 3 öğrenci kalıyorsa 600 TL veriliyorsa o eve bir kişi daha katıldığı zaman ev sahibi 200 TL daha talep etmekte bu çok insafsızca bir durumdur" dedi.