Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yılbaşı gecesi İstanbul’da eğlence merkezine yapılan ve 39 kişinin hayatını yitirdiği saldırıyla ilgili olarak“Tüm suçları bir mekânda eğlenmek olan savunmasız insanlara karşı yapılan bu saldırı, sözcüğün tam anlamıyla insanlık dışıdır”dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yılbaşı gecesinde,İstanbul’da eğlence merkezine yapılan saldırıyı belediye basın bürosundan bir açıklama yaparak kınadı. Kantarcı açıklamasında, “Yeni yıla, büyük umutlarla adım attığımız, birbirimizle iyi dilekleri paylaştığımız, 2016’da çok canımızı yakan terör olaylarının artık son bulmasını dilediğimiz bir zamanda, İstanbul’da bir eğlence merkezine alçakça yapılan saldırıda, 39 insanımızı kaybettik. 4’ü ağır olmak üzere 65 insanımız da çeşitli hastanelerde tedavi görüyor. Tüm suçları bir mekânda eğlenmek olan savunmasız insanlara karşı yapılan bu saldırı, sözcüğün tam anlamıyla insanlık dışıdır. Saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

 

EN BÜYÜK GÖREV İKTİDARA DÜŞÜYOR

Ülke üzerine büyük oyunlar oynandığını söyleyen Kantarcı, “Karanlık güç odakları, hain planlarla, bir yandan ülkemizin etnik kimlikleri arasına nifak sokmaya çalışırken, diğer yandan farklı yaşam tarzları arasında gerilimi tırmandırmak için büyük provokasyonlar yapıyor.  Türkiye’yi can güvenliğinin her an tehdit altında olduğu bir ülke konumuna getirip, hayatın olağan akışını durdurmayı da amaçlayan bu güçlerin oyununa gelmemeliyiz. Bu konuda en büyük sorumluluk iktidara düşmektedir. Toplumsal barışı sağlama yolunda hızla adımlar atılırken, farklı yaşam tarzlarına karşı toplumda geliştirilmeye çalışılan nefret söyleminin mutlaka önüne geçilmeli, bu dili oluşturmaya çalışanlar yargı önüne çıkarılmalıdır” dedi.

 

TÜRKİYE’DEN BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK

Bu acılar karşısında toplum olarak birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiğini söyleyen Kantarcı, “Etnik kökenlerimiz, yaşam tarzlarımız, kültürlerimiz birbirinden farklı olsa da, hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız. Hepimiz aynı gemideyiz ve Türkiye’den başka gidecek hiçbir yerimiz yok. Sorunlarımızı ancak ve ancak birbirimizle dayanışma içinde aşabiliriz. Ülkeyi yönetenler başta olmak üzere, siyaset kurumunun en birinci görevi bu dayanışmayı örmek için harekete geçmek olmalıdır. Toplumda kutuplaşmayı artıran, farklı yaşam tarzlarını hor gören, günlük siyasi çıkarlar uğruna başkalarını ötekileştiren söz davranış ve eylemlerden bir an önce vazgeçilmelidir. Bu badireleri atlatabilmemiz ancak böylesi bir sağduyu ile mümkündür. Bu düşüncelerle İstanbul’daki hain saldırıyı nefretle kınıyor, tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum” diyerek açıklamasını bitirdi.