Son yerel seçimlerde Muslu’da çekilen ve AKP ile Eren Enerji arasındaki menfaat işbirliğini gözler önüne seren video gündeme bomba gibi düştü. Halkın Sesi’nin ulaştığı videoda AKP İl  Başkanı Zeki Tosun, beldede katıldığı bir seçim kampanyasında 
Muslu AKP belediye başkan adayı Murat Kabuk’un seçimi kazanabilmeleri için Eren Enerji yetkilileriyle işçi alımı konusunda görüşmesini talep etmesi üzerine “Eren Holding’in ipleri Cumhurbaşkanımız’ın elinde. Onların Cumhurbaşkanı ile ters düşebilme ihtimalleri yok” diyor.  

DEVLET BÖYLE YÖNETİLİYOR!

Skandal videoda 3 dönemdir CHP’li Sabahattin Adıyaman’ın başkan seçildiği Muslu’da seçimi kazanmak için Eren Enerji yetkilileriyle görüştüğünü ve 2009’dan beri bedel ödediklerini söyleyen AKP başkan adayı Murat Kabuk, Tosun’a “Siz de Eren Holding yöneticilerine söyleseniz de belediyeyi kazanmamız durumunda işçi alımı yapacakları noktasında bir açıklama yapsalar” diyor. Kabuk’un Eren Enerji’ye siyasi baskı talebini onaylayan İl Başkanı Zeki Tosun’un cevaben söyledikleri ise Eren’in Enerji gibi büyük bir sermaye grubunun iktidar partisine olan gebeliğini gözler önüme seriyor. 
GELSİN PARALAR!

“İpleri elimizde” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da işin içine katan Zeki Tosun’un açıklamaları yerel seçimlerde Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’a seçim kampanyasında kullanması için verilen 100 bin dolar ve geçtiğimiz günlerde Zonguldak’a gelen Cumhurbaşkanını ağırlama gideri olarak verilen 400 bin lirayı en iyi şekilde açıklıyor. Bilindiği gibi Halkın Sesi’nin gündeme getirdiği milyonluk para transferi karşısında Başkan Selim Alan susmayı tetcih etmişti. Bugüne kadar termik santrallerin bölgede yarattığı çevre kirliliğiyle ilgili tek bir açıklama yapmayan Selim Alan’ın neden sustuğu da böylelikle tescillenmiş oldu.