Kumpas davalarla ordudan emekli edilen bazı komutanların oluşturduğu “Hayırlı konvoy” uğradığı Çaycuma’da belediyeyi de ziyaret etti. Komutanlar, “Rejimin kötü ellere geçtiğinde neler olabileceğini FETÖ’cülerin yaptıklarıyla gördük” dedi

 

Ergenekon, Balyoz ve Kumpas gibi sonradan düzmece olduğu anlaşılan belgelerle yargılanıp silahlı kuvvetlerdeki görevlerinden emekli edilen bir grup askerin oluşturduğu “hayırlı konvoy” Çaycuma’ya geldi. 1 Mart günü Anıtkabir’den yola çıkan konvoy Kırıkkale, Kastamonu, Karabük’ten sonra geldiği Çaycuma’da, belediyeyi de ziyaret etti. Emekli Koramiral Atilla Kıyat, Emekli Koramiral Atilla Kezek,Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Emekli Tümamiral Fikret Güneş,Emekli Tümamiral Semih Çetin, Emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serter, Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Teğmen Mehmet Ali Çelebi ve Gazeteci Nasuh Bektaş’tan oluşan grup, ilçede işyerleri ve kafeleri de dolaştı.

 

BİZİ TASFİYE EDEREK YERİMİZE GETİRDİKLERİ DARBE YAPTI

Belediye basın bürosundan verilen habere göre Çaycuma belediyesini ziyaretinin ardından grup adına açıklamalarda bulunan Emekli Tümamiral Fikret Güneş, “Bizim bu konvoyla yola çıkmamızın iki nedeni var. Birincisi bir vatandaş olarak duyduğumuz sorumluluk, ikincisi de daha önce Balyoz, Ergenekon, Kumpas davaları sürecinde bir referandum daha yaşadık. Bu referandumda yapılan değişikliklerle hukuku FETÖ’cühâkim ve savcıların eline bıraktılar, bizleri de bu mahkemelerde yargılayarak tasfiye ettiler. Dolayısıyla bu değişikliklerin doğrudan mağdur ettiği vatandaşlar olarak, halkımızla bu tecrübelerimizi paylaşmak istedik. Kurulan kumpaslarla bizleri tasfiye ederek, yerimize getirilen FETÖ’cü subay, general ve amiraller, 15 Temmuz’da ülkeyi bir uçurumun kenarına getiren darbe girişiminde bulundu” dedi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ REFERANDUM BİR SEÇİM DEĞİL

Dolaştığımız yerlerde her kesimle irtibat kurduklarını söyleyen Güneş, “Halkımıza ‘Siz herhangi bir partiye oy vermiş olabilirsiniz. Mevcut yönetimden, cumhurbaşkanımızdan da hoşnut olabilirisiniz. Ama önümüzdeki referandum bir seçim değil. Rejimle ilgili bir karar vereceksiniz. Bu kararı vermeden önce yapılacak olan değişiklikleri lütfen inceleyin, memleketimize ne fayda ya da zarar getirecek bunu bir tartın, öyle karar verin. Kimin dediğine değil ne denildiğine bakın’ diyoruz. Evet de çıksa, hayır da çıksa, bu birliği, kenetlenmişliği kaybetmemiz, demokrasi mücadelesini sürdürmemiz lazım” dedi.

 

REJİMİN KÖTÜ ELLERE GEÇTİĞİNDE NELER OLACAĞINI FETÖ’CÜLER GÖSTERDİ

Güneş açıklamasının son bölümünde, “Çağlar boyunca demokrasileri tek adam sultasından kurtarmak için düzenlemeler getirilmiştir. Denetleme ve kontrol mekanizmaları devamlı olarak artırılmıştır. 90 senelik cumhuriyet deneyimimizde de demokrasiyi hep daha ilerilere getirmeye çalıştık. Bu gelinen noktada niçin daha geriye dönüyoruz? Bu kadar çok yetkiyi neden bir elde topluyoruz? İşte rejimin kötü ellere geçtiğinde neler olabileceğini bu FETÖ’cülerin yaptıklarıyla gördük ve mağduru olduk. Vatanımız tehlikeye girdi. Halkımıza diyoruz ki, lütfen iradenizi tek kişiye teslim etmeyin. Denetleme ve kontrol mekanizmaları olsun, demokrasimiz daha da gelişsin. Evet, mevcut sistem de son derece kötü. Biz bundan da memnun değiliz. Ancak bunu aşmanın yolu demokratikleşmedir, otoriterleşme değil. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇAĞDAŞ DEMOKRASİYEULAŞMAMIZ LAZIM

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Süreç içinde düzmece olduğu anlaşılan belgelerle açılan Ergenekon, Balyoz davalarının sanığı komutanlar, referandumla ortaya çıkacak sonuçlarla ilgili görüşlerini paylaşmak için il, il dolaşıyorlar. Halka, duydukları endişeyi anlatıp, nasıl davranılması gerektiğini anlatıyorlar. Bu kapsamda yaptıkları çalışmalar sırasında bizi de ziyaret geldiler. Kendilerini Çaycuma’mızda ağırlamaktan çok mutluyum. Sayın komutanların, ‘Mevcut sistemden biz de rahatsızız. Ancak bunu aşmanın yolu otoriterleşme değil, demokratikleşmedir’ şeklindeki tespitlerini çok doğru buluyorum. Ülkemizin çağdaş demokratik değerlerle kucaklaşmak için hızlı adımlar atarak, çağdaş demokrasiye ulaşmamız lazım. Benim bu referandumdaki pozisyonum gayet açık. Ne düşündüğümü sosyal medya paylaşımlarıyla zaten anlatıyorum. Ülkemiz, halkımız için hayırlı bir sonuç çıkacağını düşünüyorum” dedi