İŞİMİZ ZOR!

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin dün gerçekleştirilen toplantısında,  CHP’li Meclis Üyesi Burhanettin Çakır’nın köylerde çöp konteynırı olmadığını belirtmesi üzerine Meclis Başkanı Necdet Karaveli, “Herkes evinin önüne çöp konteynırı istiyor, o zaman gerçekten işimiz zor” dedi.

 Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 4.Birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

AKM, 20 yıllığına tekrar Bakanlığa tahsis edildi

Zonguldak Merkez Mithatpaşa Mahallesi İsmetpaşa caddesi Okul Sokak’ta bulunan tapu üzerindeki 1357 metrekare yüzölçümlü bina ve bahçesinin yeniden 20 yıl süreyle bedelsiz olarak Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisi ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler, Plan ve Bütçe, İçişleri ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Atatürk Kültür Merkezi 20 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kullanılacak.

Foseptik çukuru için ormanda alan alınacak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Gebe Köyünde bulunan orman alanından fosseptik çukur yeri alınması için 2019 yılı İl Özel İdaresi ek yatırım programına alınarak, gerekli izin ve irtifak işlemlerinin yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi, Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile birlikte toplantı sona erdi.

Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İl Genel Meclis Üyesi Burhanettin Çakır, köylerde yeterince çöp konteynırı olmadığını belirtti.

Herkes evinin önüne çöp konteynırı istiyor

CHP’li Çakır’a cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de şunları söyledi; “Çöp toplama olayında zaman zaman aksadığımız gerçek. Sizin de malumunuz 4000 km yakın yol ağında çöp toplamaya çalışıyoruz. Eğer burada inisiyatifi tamamen halka bırakırsak bu işi bir sistem haline getiremezsek biz bu işi asla yetişip bitiremeyiz. Bakın sürekli bu noktada rahatlığa doğru gidiş var, herkes evinin önüne çöp konteynırı istiyor. Bu noktada çok zorlanırız, bu çöpleri toplayamayız. Belli noktalarda, köyün belli kesimlerine bizim çöp konteynırlarını netlememiz lazım. Burada muhtarımız ya da ihtiyar heyetimiz bu işi bir sisteme bağlamak zorunda. Ondan sonra çöp noktasında bir problem oluyorsa biz yardım edelim. Ama dediğim gibi bir köyde 7 tane çöp konteynırı olması gerekirken biz bunu 17 yaparsak gerçekten biz bunun içinden çıkamayız. Çünkü idare olarak biz bunu bedelsiz yapıyoruz. Katı atık bedeli almıyoruz. Başka vatandaştan bir para talep etmiyoruz. Ama yapmaya çalışıyoruz ve Türkiye’de ilk uygulamayı yapan özel idare biziz. Bunu da iyi yaptığımızı düşünüyoruz aksamalara rağmen.  Bu noktada bütün arkadaşlarımızdan ve bütün muhtarlarımdan şu ricada bulunuyorum bakın şu işi sistematik hale oturtalım eğer o noktadan sonra bir aksama oluyorsa sorumlusu biziz. Ama biz köylerde çöp konteynırlarını verirsek gerçekten bu işin içinden çıkamayız.”

Şebnem SAKA