Kamudaki görevinden ihraç edilen İsmet Akyol’a bir destek de ünlü gazeteci İsmail Saymaz’dan geldi. Saymaz attığı tivit de, “Asıl Eğitim-Sen’lileri FETÖ’den ihraç edenlerin memuriyetini gözden geçirmek gerek” dedi.

Eğitim-Sen İl Yöneticisi ismet Akyol ile Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan’ın, kamudaki görevinden hukuksuz şekilde ihraç edildikleri, her geçen gün belgeleriyle ortaya çıkarken, Akyol ve Günsan’a kumpas kuranlar mızraklarını çuvala sığdıramıyor. Akyol için son olarak Çaycuma Kaymakamlığının suç duyurusu üzerine harekete geçen Zonguldak Cumhuriyet Savcılığının, yapılan tüm araştırmalarda Akyol’un FETÖ’cü olduğuna dair en küçük bir delile rastlanmadığı için kovuşturmaya yer olmadığına karar vermesi gündeme bomba gibi düştü. Savcılığın bu kararı, okuyan herkese “Öyleyse neden ihraç edildiler, neden hâlâ görevine iade edilmiyorlar?” sorusunu sordururken, olay ulusal basında da geniş yer buldu. Hemen hemen tüm gazete ve ajanslar habere internet sayfalarında yer verirken ünlü gazeteci İsmail Saymaz, “Asıl Eğitim-Sen’lileri FETÖ’den ihraç edenlerin memuriyetini gözden geçirmek gerek” şekilden bir tivit atarak Akyol’a destek verdi. 

HUKUKSUZLUK BELGELENDİ

Akyol ve Günsan ihraç edilmelerinin ardından yaptıkları araştırma sonucunda isimlerinin yerelden listeye dahil olduğunu öğrenmiş, ancak Çaycuma ve Zonguldak’taki hiçbir yönetici sorumluluğu üstlenmemişti. Savcılığın bu kararı, öğretmenlerin devlet gücünü kullanan gizli güç odaklarının tümüyle kin ve gareze dayalı olarak insanların hayatıyla oynayabildiğini ortaya koydu. Kaymakamlığın yaptığı suç duyurusuyla Eğitim-Senlilerden rahatsız olan çevrenin kimler olduğu ortaya çıkarken, OHAL kararnamelerinin hukuksuzluğu da belgelendi.