İsmail’in düşleri peşinde koşacak 

Maratonun ihtiyar delikanlısı Safder Kartoğlu, Avrasya Martonu’nda, Ali İsmail Korkmaz Vakfı için koşacak

 

Gezi Parkı protestoları sırasında,aralarında polislerin de olduğu bir grup tarafından, dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz adına, ailesi, bir vakıf kurdu. Amacını“Gençlerin toplumsal fayda sağlayan etkinliklerde yer alarak daha önyargısız, daha çatışmasız, daha eşitlikçi bireyler haline gelmelerini sağlamak”şeklinde açıklayanvakıf,üniversite öğrencilerinin eğitim hayatına maddi kaynak sunmanın yanı sıra onların sosyal ve kültürel olarak da gelişimlerine destek sunmak amacıyla bir burs fonu oluşturdu.

 

ALİ İSMAİL’CİĞİMİN DÜŞLERİNİN PEŞİNDEN KOŞACAĞIM

13 Kasım’da İstanbul’da yapılacak Avrasya Maratonu’na,“Adım Adım Oluşumu”nun “İyilik Peşinde Koş” kampanyası çerçevesinde, bu fona kaynak yaratmak amacıyla, anne Emel Korkmaz’ın da katılacağını açıkladı. Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından yapılan ve içinde destek çağrısında da bulunan açıklamaya, pek çok gönüllünün yanı sıra, maratonun ihtiyar delikanlısı Zonguldaklı Safder Kartoğlu da olumlu yanıt verdi. Sosyal paylaşım sitesinde bir mesaj yayımlayan Kartoğlu, “5 kıtada, 16 ülkede maraton koştum. 13 Kasım'da İstanbul Maratonu'nda Ali İsmail Korkmaz Vakfı için koşacağım. 89 yaşında, 19 yaşında düşleri elinden alınan Ali İsmailciğimin düşlerinin peşinden koşacağım. Gençler okuyabilsin, öğrenebilsin, düşlerindeki özgür dünyaya ulaşabilsin ve insan gibi yaşayabilsinler diye. Sadece koşarak, ne kadar çok öğrencinin okumasına katkı yapabilirsem, o kadar mutlu olacağım” dedi.

 

DÜNYADA DA YAYGIN OLARAK UYGULANIYOR

Koşuya herhangi bir yardım kampanyası için koşucu olarak katılmak isteyenler, öncelikle Avrasya Maratonu’na kaydını yaptırıyor. Daha sonra çevrelerine e-posta ile hangi amaçla katıldıklarını bildirip, katkı istiyor. Bu çağrıya olumlu yanıt verenler, bildirilen banka hesaplarına para yatırarak kampanyaya katılıyor. Bu yöntem,dünyada da çok yaygın olarak uygulanıyor. Türkiye’de,ilk defa,2008 yılında Antalya Maratonu’nda uygulanan yöntemle,2015 yılında toplanan bağış miktarı 1.7 milyon dolara ulaştı.