Ereğli Belediyesi’nin 3 Eylül Çarşamba günü yapılan Eylül Ayı Meclis Toplantısına katılmayan ve büyük tepkilere yol açan Ak Parti Belediye Meclis üyeleri ortak açıklama yaptı. AKP Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Mehmet Erdoğan, Sabri Dinç, Fevzi Ekşi, Hasan Pınarcık, Turgay Aydın ve Mustafa Şentürk yazılı bir basın açıklaması yaparak toplantıya katılmama nedenlerini açıkladı. 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yaptığı ya da birlileri tarafından zorla yaptırıldığını iddia ettikleri açıklama nedeniyle bu açıklamayı zorunlu gördüklerini söyleyen 7 AKP’li açıklamada şunları söylediler: “Hiçbirimiz Karadeniz Ereğli Belediyesinden gerek kendimiz gerekse yakınlarımız için makam, mevki, kişisel hesap ve menfaat gözetmemiştir. Böylesine çirkin iddiaları ortaya atanları ispata davet ediyoruz. Aksi takdirde en hafif deyimle bu iftira kampanyasını başlatanları müfteri ilan ediyoruz. Bizler Karadeniz Ereğli Belediyesinin Karadeniz Ereğli halkının seçtiği Belediye Başkanı tarafından yönetilinceye kadar bu davamıza devam edeceğiz. Karadeniz Ereğli’nin değerli halkına hizmet etmek için çıktığımız bu kutsal görevden hiçbir baskı ve karalama kampanyası bizleri asla ve asla döndürmeyecektir” dediler.

İŞTE O AÇIKLAMANIN TAM METNİ..


Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi AK Partiye mensup Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyeleri olarak bizler 03.09.2014 tarihli Meclis Toplantısına mazeret bildirerek katılmamıştık,bu mazeret dilekçeleri Başkanımızın Başkanlığındaki Mecliste oy birliği ile kabul edilmiştir.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanımız sayın Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ ın yaptığı yada birlileri tarafından zorla yaptırıldığı iddia edilen imzalı basın açıklamasında; Meclis toplantısına katılmayan meclis üyeleri hakkında yapılan çirkin iddialar karşısında bu açıklamayı yapmak zorunluluğu ve sorumluluğu doğmuştur.

Bizler AK Parti Meclis Üyeleri olarak şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonrada gerek aile terbiyemiz, gerekse parti terbiyemiz, gerekse makama olan saygımızdan dolayı aynı üslupta cevap vermeyi uygun bulmuyoruz.

Ancak şu kadarının bilinmesinde yarar vardır; Hiçbirimiz Karadeniz Ereğli Belediyesinden gerek kendimiz gerekse yakınlarımız için MAKAM,MEVKİ,KİŞİSEL HESAP VE MENFEAT gözetmemiştir.

Böylesine çirkin iddiaları ortaya atanları ispata davet ediyoruz. Aksi takdirde en hafif deyimle bu iftira kampanyasını başlatanları müfteri ilan ediyoruz. Bu iftiralar kısa sure içeresinde ispat edilmediği taktirde geniş kapsamlı bir basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirme hakkımızın olduğu da kamuoyu tarafından bilinmelidir.

Bizleri bu tür karalamalarla suçlamaya çalışanlar ne tür bir oyun içerisinde iseler ergeç. Karadeniz Ereglı halkı öğrenecektir.Bizler Karadeniz Ereğli Belediyesinin Karadeniz Ereğli halkının seçtiği Belediye Başkanı tarafından yönetilinceye kadar bu davamıza devam edeceğiz.

Karadeniz Ereğli’nin değerli halkına hizmet etmek için çıktığımız bu kutsal görevden hiçbir baskı ve karalama kampanyası bizleri asla ve asla döndürmeyecektir” dediler.