Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, seçimleri kazanmasında büyük emek harcayan AKP İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ı genel merkeze şikayet etti

İSPİYON VE İHANET!

Zonguldak siyaseti dün ilk kez yaşanan bir olaya şahitlik etti. Halkın Sesi’nin yıllar önce “Yeniçeri İsyanı” başlığıyla gündeme getirdiği yeniçeri hareketinin lideri Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, AKP İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ı genel merkeze şikayet etti. Haber gün içinde şehirde bomba etkisi yaratırken, İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan Ankara’da Genel merkez yetkilileriyle biraya geldi. 

İL BAŞKANI HÜSEYİN ÖZBAKIR
İLÇE BAŞKANI İSKENDER ACAR

Başkan Selim Alan’ın AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e kendisi halkında çıkan haberlerin parti içinden sızdığını öne sürerek mevcut teşkilatla çalışamayacağını söylediği öğrenildi. Öte yandan Alan’ın, Kandemir’e AKP İl Başkanlığı için Hüseyin Özbakır’ı, merkez ilçe Başkanlığı için ise seçimlerdeki gizli kasası olarak bilinen kuyumcu İskender Acar’ı önerdiği öğrenildi.

KRİZ ŞİMDİLİK AŞILDI

Dünkü krizin şimdilik aşıldığını öne süren AKP’ye yakın kaynaklar İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın bu saatten sonra Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile birlikte çalışmasının imkansız olduğuna dikkat çekerken, AKP Genel Merkezi’nin krizi şimdilik dondurucuya koyduğu ama taraflar arasındaki gerginliğin sona ermediği öğrenildi. Yerel seçimlerde Zonguldak Belediye Başkanlığının kazanmasında büyük katkı sağlayan AKP teşkilatları ve mahalle komitelerinde ise Selim Alan’a öfke kusuyor. Önümüzdeki günlerde kavganın daha da sertleşmesi bekleniyor.