Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş İsrail’in Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırılara yönelik bir açıklama yaptı.

DEVA İl Başkanı Fatih Keleş mesajında, İsrail’in Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırılarada değinerek,Mescidi Aksa’ya yapılan saldırıya tepki gösterdi.Ayrıca mesajında “İsrail’in Mescidi Aksa’ya yönelik maalesef her Ramazan ayında gerçekleştirdiği menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz.”sözlerine yer veren Başkan Keleş mesajına şöyle devam etti;

“İsrail’in Mescidi Aksa’ya yönelik maalesef her Ramazan ayında gerçekleştirdiği menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistindeki kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden etkilemekte, sevincimizi gölgelemektedir. Bu mübarek günlerin, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içerisinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olmasını dileriz. Birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ı, bütün coşkusuyla yaşamanın ve bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Ramazan Bayramında, başta anne ve babalarımız, eşimiz, akrabalarımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve komşularımızı unutmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz. Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de kısıtlamalara uyarak bir bayram geçireceğiz. Kısıtlamanın olmadığı bayramlara kavuşmak için hep birlikte tedbirlere uymalıyız. Evde olmamız, bayramı yaşamamıza engel değil. Hep birlikte bu bayramı evlerimize sığdıralım. Daha nice güzel bayramları neşeyle, sevinçle, coşkuyla, yan yana kutlayacağız. Yeter ki sağlıklı kalalım. Mübarek Ramazan Bayramı'nın sıkıntılarımızdan kurtuluşa vesile olmasını, gönüllerimize ferahlık, ülkemize güzellikler getirmesini, yeryüzündeki tüm mazlumlar için güzel günlerin başlangıcı olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bu duygular içerisinde, Zonguldaklı hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa başta sağlık, barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.”