29 Ekim’de çıkarılan KHK ile bağlı bulundukları kurumlardan ihraç edilenler için düzenlenen dayanışma yemeğinde konuşan ESM Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, Halkın Sesi’nin “Buyurun darağacına” manşetini salona göstererek seslendi:

 

“İŞTE ATILMAMIZIN GEREKÇESİ” 


29 Ekim’de yayımlanan 675 Sayılı KHK ile TTK’deki görevine son verilenler arasında bulunan KESK’e bağlı ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, kendinden oturduğu lojmanın boşaltılması da istenince, Buhaniye’ye yerleşmek üzere Zonguldak’tan ayrıldı. Kendisi için dostları tarafından düzenlenen veda yemeği, son derece duygulu anlara sahne oldu. Maden Mühendisleri Odası lokalinde düzenlenen yemeğe 150’den fazla kişi katılırken, salona kararlılık hakimdi. Yemeğe, KESK eski Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu’nun yanı sıra aynı kararname ile işten çıkarılan KESK üyeleri ile GMİS üyesi Salim çalık da katıldı. “Faşizme karşı omuz omuza” sloganının da atıldığı yemekte, geç saatlere kadar türküler söylenerek, sıcak dayanışma mesajları verildi.

 

ÇALIP ÇIRPMADI, YOLSUZLUKLARA KARŞI ÇIKTI

Yemekte bir sunum konuşması yapan Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz çok da mutluluk taşımayan bir buluşmada yan yan olduklarını belirterek, “Mutlu değiliz. Ama umutsuz da değiliz. Bugünkü gibi yan yan gelip birlikte mücadele ederek bu karanlığı aşacağız” dedi. ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu ise, sendika olarak arkadaşlarının sonuna kadar yanlarında yer alacaklarını belirtti. En kısa zamanlara işlerine iade edileceğini umduğunu da dile getiren Şenoğlu, “ESM üyeleri, çalıp çırpmadıkları gibi kamuda yolsuzluk yapılmasına da karşı çıktılar. İş cinayetlerine karşı mücadele ettiler. TTK’nın özelleştirilmesine, kapatılmasına karşı oldukları için de haksız muamelelere tabi tutuldular. Bu karara direneceğiz” dedi. KESK eski Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, KESK’in 19. yüzyılın ortalarından beri mücadele eden Türkiye işçi sınıfının tarihsel mirasçısı, Mustafa Suphilerden bu yana gelen devrimci sol mücadelenin bir halkası olduğunu söyledi. Bu nedenle her zaman iktidarların hedefinde olduklarını söyleyen Tombul, bu saldırının da bunlarda biri olduğunu belirtti.

 

TTK’NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI ÇIKTIĞIMIZ İÇİN İŞTEN ÇIKARILDI

Kendisi için konuşmanın çok zor olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Tahsin Kumkumoğlu, 1979 yılında geldiği Zonguldak’tan, KHK ile işine son verilmesi nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Ömrünün hiçbir döneminde zulme karşı sessiz kalmadığını söyleyen Kumkumoğlu, ceketinin cebinden “Buyurun darağacına” başlıklı Halkın Sesi gazetesini çıkararak, “İşte bizim ihraç edilmemizin gerçek nedeni budur. Halkın Sesi güzel bir habercilik yapmış. Hükümet TTK’nin özelleştirilmesine karşı mücadele ettiğimiz için bizi hedef seçti” dedi. Zonguldak’ta gitmesinin ayrılık anlamına gelmediğini de söyleyen Kumkumoğlu, “her zaman birlikte olacağız. Birlikte mücadele edeceğiz. Sizi hiç unutmayacağım” dedi. (Aycan KARADAĞ)